Uppdatering (1/6 2023):
Domstolen har funnit Yuri Naka skyldig till anklagelserna. Den yrkar på fängelse i 2 år och 6 månader och ersättningskrav på motsvarande drygt 13 miljoner kronor. Enligt Enligt åklagaren visade han "inga tecken på ånger".

Försvaret har krävt att han slipper fängelsedomen och att bötesbeloppet reduceras.

Dom väntas den 7 juli.

Källa: Abema Times via VGC.

Ursprunglig nyhet (3/3 2023):
Yuji Naka, en av Sonics skapare, har erkänt att han är skyldig till insiderhandel. Han står inför rätta i en domstol i Tokyo, anklagad för att ha använt hemlig information för att tjäna pengar på olaglig väg. Vilket han nu alltså erkänner att han gjort, rapporterar japanska TBS News Dig (återgett av VGC).

There is no doubt that I found out about the games before they were made public and bought shares in them.

Yuji Naka greps i november förra året, anklagad för insiderhandel. Han kände till att utvecklaren Aiming skulle tillkännage Dragon Quest Tact, och ska ha använt kunskapen för att investera i företaget för att tjäna pengar när spelet tillkännagavs. I december greps han på nytt, anklagad för liknande illegal handel med aktier från Final Fantasy VII: The First Soldier-utvecklaren. Två andra Square Enix-medarbetare är anklagade för att ha hjälpt till.

Totalt ska Yuji Naka ha tjänat en bit över 8 miljoner kronor på affärerna. Det är inte känt vilket straff han riskerar om han fälls.