"Titaniska AAA-avslöjanden, omskakande världspremiärer och exklusiv tillgång till spelens framtid". Så lät det när planerna för E3-mässan 2023 målades upp i somras. Det skulle bli storstilad comeback för mässan efter tre års covidorsakad frånvaro från LA Convention Center.

Men med två och en halv månad kvar tills dörrarna ska öppnas har ingen större spelaktör sagt att den ska närvara. Den enda annonserade större närvaron är Future Games Show, en videostream där det visas trailers från ett gäng (sällan jättestora) spel.

IGN har frågat runt, och då fått bekräftat av Sega och Tencent att de skippar sommarens E3. Även Devolver Digital, som traditionellt hållt en egen mässa utanför området, står över det i år. Sedan tidigare har (ett velande) Ubisoft sagt nej, liksom de tre stora konsolmakarna Sony, Microsoft och Nintendo. EA, Square Enix, Embracer, Activision-Blizzard, Epic, Take-two och Warner har varken svarat ja eller nej när IGN frågade dem.

Så den stora frågan siten ställer är – blir det något E3 2023? Chansen minskar ju närmare juni vi kommer.

Däremot kommer det som vanligt bli ett gäng fristående events. Summer Game Fest körs den 8 juni och följs av Xbox Games Showcase och en Starfield-visning den 11:e. Även Ubisoft ska köra ett videosänt event av något slag, ännu okänt när.

FZ kommer förstås rapportera om vad som händer (och inte händer), samt när.