På sistone har vi börjat se en del RTS-spel som anammat den gamla skolans spelmekaniska upplägg, fast med modern grafik. D.O.R.F. Real-Time Strategic Conflict går dock hela vägen genom att använda sig av grafik som hämtad från ett svettigt LAN-party på 90-talet. Spelmotorn som driver det hela är faktiskt en kraftigt modifierad version av OpenRA, som är en återskapad version av motorn som använts till spel som Red Alert och Command & Conquer.

Bakom projektet står endast två utvecklare som finansierar projektet via Patreon, och i en ny trailer har de meddelat att spelet nu har fått en Steam-sida. Ute i fält vankas det resursinsamling, truppträning och strider på land, till havs och i luften, och enheterna inkluderar allt från ettriga soldater till gigantiska zeppelinare.

D.O.R.F. ska ha tre unika fraktioner, var och en med en egen singleplayer-kampanj. Utvecklarna jobbar även på ett tunnelsystem som ska låta en gräva gångar under mark för att ta sig runt och bygga gömda baser, utöver en hel del annan intressant spelmekanik.

Vi har ännu inget släppdatum för spelet och utvecklarna verkar inte särskilt sugna på early access.