Den brittiska konkurrensmyndigheten CMA sade förra veckan nej till Microsofts potentiella uppköp av Activision, eftersom de tror att det kan påverka utbudet och utvecklingen av marknaden för molnspelande.

De skrev bland annat att Microsoft är en stor aktör inom molnspelande och att det skulle vara kommersiellt fördelaktigt för Microsoft att göra Activisions spel exklusiva till sin egen molntjänst.

Till synes som svar på detta har Microsoft nu slutit ett avtal med en spansk plattform för molnspelande – Nware – för att släppa Xbox- och Activision-spel på den under tio år framåt.

Det växande molnsegmentet inom spelande är fortfarande i ett tidigt skede, men detta nya samarbete, kombinerat med våra andra löften från senaste tiden, kommer att göra fler populära spel tillgängliga på fler streamingtjänster för molnspelande än i dag." – Brad Smith, vd för Microsoft.

Samtidigt har Nvidias tjänst för molnspelande, Geforce Now, gått ut och sagt att de tillsammans med andra plattformar för molnspelande ser på Activision-köpet som positivt, eftersom det kommer att ge dem en ännu större spelkatalog.

Tack, Reuters.