Redfall är här och kritikernas dom är mestadels ljummen. 64 är snittet på Opencritic, och i Mikael Bergs färska FZ-recension delas lägsta möjliga betyg ut. Steam-användarnas omdömen är för det mesta en påle rakt i hjärtat. I skrivande stund har 70 procent gett det tummen ner. Ouch.

Låt oss inte stanna där utan undersöka vad de mest upptummade recensionerna kritiserar.

"Det första Arkane-spelet jag inte gillar", skriver Waffles. Noah_BK™ menar å sin sida att spelets co-op är "trasig". Användaren Sean frågar sig retoriskt: "Varför tror utvecklare att de kan sälja spel som dessa för 70 dollar?" Även "bortsett från prestandaproblemen" konstaterar han ett "dåligt" spel: "Patetisk AI", "Klumpiga kontroller", "tom värld". Åsikter som ekar i fler recensioner.

En mer skojfrisk recension är en "Hur du sparar 70 dollar-guide".

  • "Första metoden: köp inte spelet."

  • "Andra metoden: begär pengarna tillbaka."

Men medan 70 procent är negativa innebär det förstås att nästan en tredjedel av de snart 1 000 recensionerna är positiva till spelet. Det finns rena hyllningar ("JAG ÄLSKAR DET!"), men också sådana som är lite mer, ska vi säga, balanserade. "Det är i princip Far Cry med vampyrer, även om jag tycker detta är roligare än Far Cry 6", läser vi i en recension vars användare har 20 timmars speltid i ryggsäcken. "Hyfsad story" och "Bra vapenkänsla" fyller recensionen i med.

"Kan inte mäta sig med Arkanes tidigare spel, men jag har haft kul", läser vi i en annan. "Otroligt tillfredsställande sniper-mekanik" och "vacker värld", läser vi i ytterligare en recension.

Mestadels ris, ytterst lite ros och lite mer däremellan. Så kan man summera Steam-folkets tyck.