Under 2022 års Xbox- och Bethesda-show slogs det på stora trumman och utlovades att spelen vi såg skulle släppas inom ett år. I vissa fall har löftets uppfyllts, men vi fick också se titlar som Starfield, Forza Motorsport, Hollow Knight: Silksong och Ark 2 – som alla missar deadline.

I samma Kinda Funny Games-snack där Phil Spencer "tar fullt ansvar" för Redfall-fiaskot medger Spencer att de "inte levde upp till" löftet. Han matas också med en lista med spel vi känner till men som det är tyst om: Avowed, Perfect Dark, Everwild, Fable, State of Decay 3 och Contraband. Inför showen den 11 juni säger Spencer att han ändå känner en "entusiasm". Han vet att det inte är som att få spelet i sin hand och känna på det, men...

That's not what Showcase is, so I'm very enthusiastic about Showcase. We're going to announce some things that people haven't seen, some new games, and we're going to give updates to some of the things that were on your list.

Saker vi inte sett, nya spel samt uppdateringar om titlar Xbox redan avslöjat, är alltså löftet. Återstår att se om det levs upp till den här gången. Spencer tillägger att han är "upprymd" över kvartalen som kommer. Målet är ett storspel varje kvartal, och han hävdar att det blir så – även om det mellan raderna låter som om han förstår att det är ord som han har yttrat tidigare.

I'm tired of talking about that, but I can now see that we've got games coming every quarter that I think will surprise and delight our customers.