Speldesignern Eric Covington är en f.d. Blizzard-medarbetare som hävdar att han fick sparken efter skämt om företagsgirighet. Covington skrev och designade Loot Specialist-karaktären som adderades i mars, med en del lustiga kommentarer. Alla tycks dock inte ha sett det roliga.

Spelarna kunde läsa repliker som "Ytterligare ett rekordkvartal för intäkter", "Ser ut som en ny yacht till mig" och "Dags att gå tillbaka till kontoret". Eventuellt inte det grövsta du läst i ditt liv.

Covington tweetar emellertid att han fick foten efter att ledningen läste kommentarerna.

Jag gjorde narr av generisk företagsgirighet för en Venture Company-loot goblin (väldigt on brand).

Covington säger att någon "väldigt högt" uppsatt ska ha reagerat – och agerat. Och därmed är speldesignern inte längre en del av företaget. Blizzard har inte kommenterat anklagelserna. Covington säger att dialogen efteråt fortsatte att postas på spelets sociala medier.

Lustigt hur de var bra nog för att marknadsföra och lyfta spelet före, under och efter jag tvingades lämna företaget. De tog ner det efter att jag pekade på hyckleriet.

Han tillägger att han inte skrev allt, men vill inte hänga ut sina kollegor.

Covington är kritisk till hur Blizzard agerade, då de inte ska ha frågat om hans intentioner ("Nej, det var inte riktat mot någon"), och han skulle gladeligen ha samarbetat för att ta bort innehållet.