Jodå, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 lever. Du kanske trodde det var kört för vampyrrollspelet efter allt stök och den långa tystnaden, men i dag kommer livstecken.

I en statusuppdatering bedyras att utvecklingen fortskrider, och att spelet kommer visas upp i september. Möjligen på ett ännu inte utannonserat Pdxcon, men utgivaren Paradox höll ett sånt event i september förra året, så omöjligt är det inte. Alternativt på Tokoyo Game Show som går av stapeln då.

Paradox passar också på att berätta att alla som förbokat spelet har rätt att kräva återköp. Det gäller samtliga versioner. Alla förbokningar av fysiska utgåvor kommer återbetalas, detta eftersom innehållet ändrats så mycket från den ursprungliga planen.

Märkligt nog är det inte känt vilka som utvecklar Bloodlines 2, men det kanske klarnar framåt hösten. Ett gäng färska screenshots har hursomhelst släppts. De beskrivs som "post-alpha", och om det är något att gå på så närmar sig spelet hyfsat färdigt skick. Känns välkommet så här drygt fyra år efter att det avtäcktes.