Nyligen avslöjade Ed Boon & Co. att nästa del i spelserien som i svunna tider fick föräldrar att kippa efter andan och förfasa sig på löpande band kommer att bli ytterligare en reboot – på sätt och vis. Handlingen fortsätter egentligen från det förra spelet, men Liu Kang har skapat ett nytt universum där han enfaldigt nog trodde att han kunde åstadkomma en fridfull tillvaro.

Nu är det uppvisat med en "bokstavligt talat galen trailer" (nedan) där klassiska figurer som Sub-Zero, Scorpion, Raiden och Johnny Cage (spelad av Jean-Claude Van Damme) tampas så att blodet flyger. Vi fick även en titt på det nya systemet som låter oss ta hjälp av bifigurer i striderna, som vi kan bränna av komboattacker med. Arenorna vi ska slåss i ser bedårande vackra ut och spelets fatalities är precis så brutala som vi vill ha dem.

Mortal Kombat I är på väg till Playstation 5, Xbox Series X/S och pc, och släpps den 19 september. Innan dess ska dock servrar och dylikt stresstestas, vilket man kan få möjlighet att vara med på om man lirar på Playstation eller Xbox.