Dunderhiten Vampire Survivors utökas inte bara i form av tv-serier och expansioner, utan även med vanliga uppdateringar. Och det är i en kommande sådan som ett efterfrågat inslag kommer att läggas till. Nej, inte vampyrer, men väl lokal co-op.

Upp till fyra spelare kommer att tillsammans kunna tackla mörkrets tjänare från och med den 17 augusti, då denna gratis uppdatering ska släppas. Hela spelet och alla dess DLC:n ska gå att lira igenom tillsammans med andra i soffan, men inte online (såvida man inte använder funktioner som Steam Remote Play Together).

Hur balanseras då spelet? Bland annat genom att alla delar samma XP-mätare och får gå upp i nivå i tur och ordning. Vidare kan skärman inte delas upp, utan alla spelare kommer att synas på samma skärm – huruvida det innebär att man stöter på en osynlig vägg när man strövar för långt från kamraterna eller om bilden helt enkelt zommas ut vet vi inte.

Även mobilversionen av spelet kommer att stödja co-op, men då måste man ansluta Bluetooth-kontroller. Vidare meddelar Poncle att de äntligen har hittat "Porta till Nintendo Switch"-knappen i sin spelmotor, och att spelet därför släpps på konsolen den 17 augusti.