Dragon's Dogma 2 är en väldigt efterlängtad och välkommen uppföljare, och precis som tidigare rör det sig om ett actionrollspel där man som spelare har sällskap av flertalet AI-styrda följeslagare. Under pågående Tokyo Game Show har Capcom närvarat och visat upp mer från spelet, inklusive en gameplay-genomgång där de berättar lite om vad vi kan vänta oss.

Som spelare har man fyra startklasser att välja mellan: fighter, mage, thief och archer, och det finns även avancerade klasser man kan låsa upp en bit in i spelet, som mystic spearhand och magick archer. Som tidigare kan man även dra nytta av omgivningen, vilket i video demonstreras genom att knuffa ett troll över en klyfta för att skapa en tillfällig bro och att spränga en damm för att skicka en störtflod mot fienderna.

För att ta sig runt i världen kan man hoppa på oxdragna kärror man stöter på, som man antingen kan sitta på i realtid eller "sluta ögonen" för att komma fram snabbare. Risken finns dock att kärran attackeras på vägen, så var beredd på att "lösa situationen".

Dragon's Dogma 2 utvecklas till Xbox Series X/S, Playstation 5 och pc, men vi har inte fått något släppdatum.