Forza Motorsport-recensioner finns ute sedan i morse. Undertecknad drog till med högsta betyg och öste lovord över körkänslan och att allt överflödigt skalats bort.

Många andra kritiker är mer återhållsamma med betygen. Hos Metacritic ligger snittbetyget efter 55 recensioner på 84 av 100. Konkurrenten Opencritic ligger marginellt lägre: 83 av 100 från 33 "Top critics" (utvalda recensenter). Det är det lägsta betygssnittet sedan femte delen. Men fler recensioner kan tillkomma och eventuellt ändra snittet.

IGN slår till med 8 av 10 och prisar körkänslan, multiplayer och tekniken. Kritiken hamnar främst på att split-screen saknas och på karriärens rollspelsupplägg som man tycker är för utdraget och ogenomarbetat.

Gamespot sträcker sig ett steg högre (9 av 10), och för att motivera det prisar man (till skillnad från IGN) uppgraderingssystem och RPG-inslag.

Gamer.no stannar på 7 av 10. Man ser ett tekniskt imponerande bilspel med massor av potential, men menar att det i nuvarande skick saknar en del innehåll för att nå högre betyg.

Gamesradar+ ger 3,5 av 5. Recensenten finner karriären tråkig repetitiv och AI:n uppskattas inte. Positivt däremot är körkänsla och onlinekörningen.

Där har du en liten del av vad vi alla som redan spelat Forza tycker. Spelet släpps den 10 oktober, på Xbox Series X/S och pc (Steam, MS Store och Game Pass) och en dyrversion ger tidig access redan den 5:e.