Den 27 mars i år slog onlinebutiken för Nintendo Wii U och 3DS igen för gott, vilket innebär att det inte längre är möjligt att köpa digitala spel och DLC:n till konsolerna. Nu kommer nästa spik i kistan för de båda konsolerna, eftersom Nintendo meddelat att onlinetjänsterna för dem ska upphöra. Så här skriver de på sin supportsida:

I början av april 2024 kommer onlinespelande och annan funktionalitet som använder onlinekommunikation att upphöra för Nintendo 3DS- och Wii U-mjukvara. Det inkluderar även co-op-spelande online, internetranking och datadistribution.

Den där sista biten kanske får ägare av digitala spel att sätta morgonkaffet i halsen, men Nintendo försäkrar att man fortfarande kommer att kunna ladda ner spel man äger och uppdateringar, åtminstone inom en "överskådlig framtid". De säger även att det finns vissa undantag för spel som ges ut av andra utgivare än Nintendo, men nämner inte vilka.

Avslutningsvis säger de att vid omständigheter som gör det svårt för dem att hålla igång onlinetjänsterna för konsolerna innan april 2024, kan de komma att stänga ner dem tidigare än så.