Uppdatering: Ibland svänger Metacritic, inte minst i början när recensionerna väller in, och nu ligger Spider-Man 2 "bara" på 90. Kan det klättra uppåt igen? Det återstår att se.

Originalnyhet: Fram tills igår delade PS1-spelet Spyro: Year of the Dragon och PS2-titeln Ratchet & Clank 3 Insomniacs Metacritic-rekord på 91. Nu kliver ytterligare en titel upp på 91: Spider-Man 2. Det kan ju fortfarande ändras men i skrivande stund baseras 91-snittet på 122 olika recensioner.

Spyro och Ratchet (och Clank) har historiskt sett varit Insomniacs flaggskeppsserier och något av Playstation-maskots. Med första Spider-Man, semiuppföljaren Miles Morales och nu tvåan ser det ut som om Insomniac har en ny maskot på tronen. En som verkar må bättre än någonsin. Metacritic-snittet för föregångarna har varit 87 (Spider-Man) respektive 85 (Miles Morales).

Spider-Man 2 fick högsta betyg av Jonas Vågström, som skriver detta om "bättre på allt"-tvåan:

Somliga kritiker kommer kanske hävda att det inte finns tillräckligt mycket nyheter och att det påminner för mycket om sina föregångare. Men det här är en minst sagt fullvärdig uppföljare som bygger vidare på ett vinnande koncept och svingar sig förbi det mesta i superhjältegenren. Det förekommer flera hisnande och välkoreograferade actionsekvenser, gåshudsframkallande musikaliska teman och Insomniac lyckas verkligen att skapa en engagerande historia från start till mål. Gillar du Spider-Man, eller actionäventyr överlag, är detta ett mästerligt komponerat serietidningsspektakel som du verkligen inte får missa!