Uppdatering: En initierad läsare hörde av sig med konkreta exempel som gör att det kanske är för tidigt att dra slutsatsen av att priset blir så högt som 739 kronor för Resident Evil 4 i App Store. Inför release stod det att Resident Evil Village kostade 459 kronor, men i praktiken blev priset 299. En rejäl sänkning. Det återstår att se om remakefyran gör en liknande prisresa.

Original: Blir det nån snö i jul? Oklart, men det blir en zombietät jul. Resident Evil 4 till värstingmodellerna av Ios-format släpps 20 december. Hit räknas Iphone 15 Pro och Pro Max samt Ipads och Macs med minst ett M1-chip. Det återstår att se hur fröjdefullt det blir för batteritiden...

Eller mot plånboken, för den delen.

Resident Evil 4 till Ios blir gratis att ladda ner, men bara en begränsad del av skräckäventyret är gratis att spela. Den modellen luktar definitivt mobilspel. Vad som inte luktar mobilspel är prislappen. 739 kronor landar det på. Det är precis vad Playstation-versionen kostar.

Vill du ha spelets deluxe-utgåva får du pröjsa 209 kronor ytterligare.

Extra pikant blir det när vi ser till Resident Evil Village som nyligen släpptes till Ios-format. Vill du köpa det i App Store får du pröjsa 185 kronor. En skillnad mot 739 kronor.

Kommer det betala sig för Capcom? Kraftfulla Iphone 15 Pro (och Pro Max) skryter med att kunna köra AAA-spel vi annars ser till pc och konsoler. Är mobilspelarna redo att betala samma priser?