Valve gör en "Switch OLED" och släpper en Steam Deck OLED. Det är skärmen som är den stora grejen här som är något större (7,4 tum mot 7 tum), uppdateringsfrekvens på 90 Hz och – förstås – OLED-skärm istället för LCD-variant. En skärm som också bestyckas med HDR-möjlighet.

Detta är inte nästa generations Steam Deck (som ligger åtminstone ett par år in i framtiden), utan mer en evolution än en revolution. Om vi bortser från ögongodiset som skärmen bjuder in till är förmodligen batteritiden den viktigaste faktorn: 3–12 timmar snarare än 2–8 timmar.

Nya OLED-modellen släpps i två varianter: 512 GB och 1 TB, för 569 respektive 679 euro. Från och med 16 november klockan 19 kan den beställas. Digital Foundry har redan lagt vantarna på den och summerar det hela med: "En vacker display-uppgradering – och så mycket mer".

Man fasar ut LCD-modellerna på 64 GB och 512 GB. De prissänks (369 respektive 469 euro) och de nya prislapparna gäller så länge lagret räcker. Sedan är de här borta för alltid. 256 GB-varianten ska dock kvarstå, men även här sker en prissänkning: 419 euro.