Efter ett par dystra år ser det plötsligt ljust ut för Battlefield-serien.

Battlefield V har skjutit upp som en raket på sistone, och hade i går 111 000 spelare samtidigt på Steam. Rekord för det fem år gamla spelet. Orsaken torde vara Steams höstrea som sänkt priset till bara 4 euro, drygt 40 kronor. Spelet fanns bara på EA:s egen tjänst Origin (numera EA-appen) vid release, men kom till Steam något år senare. I skrivande stund är det Steams nionde mest spelade titel.

Även det inledningsvis utskällda Battlefield 2042 har glada tider på Steam. I oktober släpptes Season 6 till spelet, och det fick spelarantalet att explodera. Det ska dock sägas att möjlighet att gratistesta hjälpte till. Som mest kördes det av 107 000 spelare samtidigt på Steam, också det rekord. Därefter sjönk det, men spelet har ändå legat på 30-50 000 spelare per dag som bäst. Just nu är det på plats 29 på Steam-listan. Känns nog skönt på Dice-kontoret efter två års arbete med att putsa spelet till ett skick som spelarna accepterar.

Även om inget nytt Battlefield är presenterat så har antydningar från EA och Dice gjort klart att det kommer i någon form. När, var och hur är okänt, men det ska göras i samarbete av flera studior, bland annat en ny som slog upp portarna i Göteborg i höstas.

Nästa BF blir hursomhelst det första utan veteranen Lars Gustavssons medverkan – han lämnade Dice förra året, och ska med sitt nya team TTK Games göra "nästa generations online-shooter"