Det är den där tiden på året när allt man gjort sammanfattas och redovisas i diverse sammanställningar. Sådana har vi fått från Microsoft, Sony och Nintendo de senaste dagarna, och när nu Xbox-chefen Phil Spencer delar med sig av sin statistik för Game Pass så kan vi konstatera att karln spelar. Mycket.

Hela 917 timmars Game Pass-spelande, eller sisådär fem och en halv vecka, har Spencer lyckats klämma fram ur livet i år. Med tanke på hans position och arbetsbörda så förtjänar han en achievement för den insatsen.

Att han lagt mest speltid (148 timmar) på Starfield överraskar föga. Tvåa kommer Diablo IV (142 timmar) och trea Pillars of Eternity (124 timmar). Han har hunnit lira 82 spel under året. Det myckna spelandet placerar Spencer bland de 5 översta procenten i fråga om speltid, gamerscore och upplåsta achievements.

Sammanfattningsvis: imponerande av Phil att hinna lira så mycket under detta synnerligen innehållsrika år för Xbox och Microsoft. Det har ju handlats Activision Blizzard, släppts flera AAA-spel och suttits i streamingsoffor.

Hur ser ditt spelår ut? Kolla in det för Xbox, Playstation respektive Switch.