Vi är inte ens halvvägs genom remaketrilogin av Final Fantasy VII (del två av tre släpps 29 februari), men det finns förstås önskemål om mer. IGN frågar Square Enix-veteranen Yoshinori Kitase om vilka förändringar han skulle göra om det, hypotetiskt, skulle bli en remake av Final Fantasy VIII.

Kitases svar är att att han skulle göra om junction-systemet, vilket kort sagt går ut på att samla magi och placera ut dessa för att stärka attribut. För krångligt för en del, menar Kitase-san.

Grejen med systemet var att fiender levlade i linje med spelarens level. Då behövde du nyttja junction-systemet för att ta dig an utmaningarna. Jag tror det var ett väldigt svårt system för vissa att sätta sig in i.

Kitase skulle vilja bearbeta systemet och hitta en bättre balans i utmaningen. Om det skulle bli tal om en remake tror veteranen att han först och främst skulle titta på junction-delen. Men. Det är förstås långt ifrån säkert att det blir en remakeåtta. Samma Yoshinori Kitase har sagt att en remake av Final Fantasy VI i samma anda som sjuan skulle ta hela tjugo år att utveckla.