Det pratades framtida Xbox-hårdvara under kvällens Xbox-podcast. Och Xbox-presidenten Sarah Bond höll inte igen med ambitionerna: hon sa att man siktara på att nästa Xbox ska bli "det största tekniska språnget du någonsin sett under en hårdvarugeneration".

Stora ord, vars innebörd vi bara kan spekulera om i nuläget eftersom det inte finns någon information om när det är dags för nästa generation. Men Bond menar att denna satsning är bättre för både spelare och kreatörer.

Men redan i slutet av 2024 väntar ny Xbox-hårdvara, säger Bond utan att gå in på detaljer. Xbox X-konto (tungvrickare!) klargör att det kommer finnas fler val för både konsoler och kontroller till årets julhandel. Det ligger helt i fas med höstens uppgifter om en omgjord xbox Series X och en ny gamepad med utökad force feedback (någon lär ha sneglat på PS5:ans Dualsense).

Sarah Bonds uttalande ser du i spelaren ovan, eller läser nedan:

Vi har spännande saker på gång inom hårdvara, som vi kommer visa den här julhandeln. Och vi är även involverade i planeringen för nästa generation. Och det vi verkligen är fokuserade på där är att leverera det största teknologiska språnget någonsin under en hårdvarugeneration.