Igår nåddes vi av besked om nya uppsägningar i spelbranschen, då Sony avskedar 900 personer från olika studior, däribland Insomniac, Naughty Dog, Guerrilla och Firesprite. I Playstation Studios London-fallet lägger man ner helt och hållet.

Det är inte bara anställda som drabbas, utan även spel som är varit under utveckling. Hermen Hulst, Playstation Studios chef, säger att man skrotar ett flertal ej utannonserade spelprojekt.

Hulst menar att det är tid för Sony att backa och ompröva strategier.

Playstation 5 är inne på sitt fjärde år, och vi befinner oss i en fas där vi behöver ta ett steg tillbaka och se på vad vår verksamhet behöver. Samtidigt har vår bransch genomgått och genomfår grundläggande förändringar som påverkar hur vi alla skapar och spelar spel.

Det låter som om Sony vill fortsätta med den typ av spel de är kända för, men att de behöver se över produktionen. Sociala online-spel kräver mycket, liksom att släppa på pc och mobila format.

London-studion hade ett onlinebaserat co-op-spel i fantasy-London under utveckling, och det är logiskt att det är ett av de skrotade spelen. Dessutom rapporteras att Firesprite tvingas släppa taget om ett live action-spel baserat på den gamla Playstation-trotjänaren Twisted Metal.