Hellgate: London bjöd på ett riktigt intressant koncept när det släpptes under 2007, men var även en rätt buggig historia, och utvecklaren Flagship Studios slog igen portarna bara ett år efter lanseringen. Flera försök att återuppliva spelet i olika former gjordes därefter, men det tog aldrig riktigt fart.

Nu visar det sig överraskande nog att Hellgate ska göra comeback, och det i form av ett nytt spel vid namn Hellgate: Redemption. Det är grundaren av Flagship som är tillbaka, Bill Roper, denna gång med studion Lunacy Games. De har slutit ett avtal med licensägaren Hanbitsoft om att skapa ett AAA-spel till pc och konsol, och det ska utveklas i Unreal Engine 5.

Jag har drömt om att återvända till varumärket vi skapade under 2007 i många, många år. Jag har alltid känt att jag inte var färdig med Hellgate-varumärket, vilket är anledningen till att kodnamnet för projektet är Hellgate: Redemption [upprättelse]. – Bill Roper

Den grundläggande spelmekaniken från Hellgate: London kommer att bevaras och de ska även dra nytta av så många färdiga lösningar som möjligt, så att de kan lägga full fokus på spelmekanik och innovation. De nämner även molnbaserade spelservrar, så räkna med multiplayer.