Något överraskande meddelar EA att man uppdaterar antifuskverktygen för Battlefield 5. Klockan 10 i morgon bitti får den drygt fem år gamla shootern stöd för EA Anticheat, alltså företagets eget system för att sätta stopp för fuskare.

Bytet beskrivs som en pågående satsning att möta fusk, så det är inte omöjligt att fler spel kommer få samma behandling.

Det är samma system som Battlefield 2042 fick i oktober 2023. Tekniken ger skydd på kernel-nivå, något som EA säger är nödvändigt för att möta hur fusk ser ut i dag. Tredjepartsutvecklade verktyg klarar inte alltid att möta dem, menar företaget. Som spelare ska vi inte märka bytet, som inte påverkar prestandan och som enbart är aktivt medan man spelar, skriver företaget. Vidare bedyras att det avinstalleras i samband med att spelet tas bort från datorn.

Battlefield 5 fick en kraftig spelarökning i höstas, och var som mest uppe på nära 120 000 spelare på Steam. Antalet dalade efter det, men det har generellt två, tre gånger fler spelare på Steam än det yngre Battlefield 2042.