Nästa Battlefield-spel kan innehålla två spellägen, varav det ena är battle royale. Det ska vara gratis att spela och det siktas på release i oktober 2025.

Insider Gaming serverar dessa uppgifter, vars ursprung man inte redovisar. Men det sägs också att spelet kommer gå tillbaka till äldre tiders Battlefield på ett par områden, till exempel 64 spelare och fyra spelarklasser. Det ska utspelas i ungefärlig nutid (2025-2030) med modern teknologi och ett omgjort destruction-system. Förutom battle royale finns spelläget "Gauntlet", där lag av spelare tävlar uppdragsbaserat mot varandra och där det sämsta laget åker ur efter varje uppdrag.

Spelet utvecklas av hjälpstudion Rippe Effect. Det ser ut att bli ett komplement till ett vanligt, fullstort Battlefield, på samma sätt som Activision släppt Call of Duty och BR-titeln Warzone på senare år.

En sak som skulle kunna tala emot battle royale-ryktet är att EA redan har Apex Legends i sitt stall, och de borde ha lärt sig av Titanfall 2 att man inte ska kokurrera med sig själv.

Hur som helst. Uppgifterna om nästa Battlefield är obekräftade tills motsatsen bevisats, så se dem som rykten tills vidare.