Det var visserligen det första spelet i huvudserien med en "PEGI 18"-stämpel, men likväl hoppades Square Enix att Final Fantasy XVI skulle locka en yngre och bredare målgrupp till den snart fyrtio år gamla serien. Något man ska ha lyckats göra, då Takeo Kujiraoka, regissör för spelets dlc, säger (enligt Push Square) att både tonåringar och folk i tjugoårsåldern hoppat på tåget.

De senaste åren har spelare av Final Fantasy-serien tenderat att vara av en högre åldersgrupp. Dock finns det den här gången resultat av undersökningar som visar att fler personer i tonåren och tjugoårsåldern spelade Final Fantasy XVI.

Kujiraoka menar därmed att man, "i viss utsträckning", nått ett mål man tidigt satte, vilket var att spelare "i alla åldrar skulle spela det senaste Final Fantasy-spelet". Detta innebär dock inte att alla framtida spel i serien kommer vara av samma snitt som del sexton, men man gläder sig likväl.

Jag tror att det innebär att vi har lyckats få med nya spelare och öppnat nya möjligheter för utvecklingsteamen som kommer att arbeta med framtida delar i serien.

Spelet har kommit att bli en vattendelare, men när FZ-läsarna röstade fram formkurvan på serien snittade del sexton på stabila 3,5 (av 5,0). Klart i tabellens övre halva, i paritet med fyran.

Nytt dlc till Final Fantasy XVI släpps i veckan. Trailer för The Rising Tide: