I senaste numret av spelblaskan Edge röjer #Codemasters att en uppföljare till #Colin McRae Dirt 2 är under utveckling. Gavin Cheshire, vice VD på Codemasters, menar på att det bara handlar om att låta teamet köra sitt race och vara innovativa. Cheshire utvecklade resonemanget kring innovation och hur viktigt det är att prova sina vingar:

Dirt var en komplett omstart - vi slängde vad vi höll på med och gjorde om det fullständigt - och sen började vi om med Grid eftersom det inte var bra nog, och sen började vi på nytt med Dirt 2. Jag säger inte att vi slänger bort hela kodbasen, men vi slänger bort tankarna och kommer fram med något färskt och nytt. För om du inte innoverar, så är du död.

Några format är i nuläget inte tillkännagivna men om vi sneglar lite förstrött i backspegeln så går det att notera att föregångaren släpptes till i princip alla. Mer precist så gissar vi på att åtminstone Windows, Xbox 360 och Playstation 3 kommer finnas representerade.

Tycker ett Grid 2 hade suttit fint, med fler o mer varierande banor, lite fler spellägen o Ännu bättre grafik :) Hoppas att blir Dirt 3 blir mer som Colin Mcrae-rally 2, gillade dess karriärläge skarpt. 16/03 Köpte inte Dirt 2 för brorsan hade de på Xboxen och jag blev galet trött på Pastrana, Block och alla andra wannabe-rallyförare! Inte för dom är dåliga så men orka lixom... Första Dirt funkade men 2ans inriktning och känsla gillades ej. Tacka vetja, Coli... 15/03 Inte i närheten av Microsofts Rallisport Challenge 2...bästa rallyarkadspelet någonsin. Och börjar inte Codemasters snegla på de mer så kommer iaf inte jag köpa 3a, för 2an va riktigt segt... 15/03 Dirt 2 Hade snöbanor, fast bara i Wii versionen. Men vem spelar? :P Men jag vet, jag vill också ha snö på 360 versionen. 15/03 Fan va najs..Diggar DiRT 2. Men hoppas de levererar spelet med fler och mer varierande banor. Rallycross läget var dock mycket bättre om man jämför med första DiRT. Men vad hände med all DLC som skulle komma? 15/03 Ett Dirt 3 som inriktar sig på riktig rally! saknar skogsrally å snö, men visst jag gillar Dirt 2. Å som nån tidigare skrev ge mig ett Grid 2!!!! 14/03 Colin McRae 2.1 ftw! :D Alltså en upphottad version av 2.0 :) 14/03 Hoppas verkligen att Dirt3 blir mer som Dirt, och inte Dirt2... I mitt tycke var Dirt grymt bra, precis som jag vill ha det. Dirt2 var alldeles för arkadigt, dock så var rallycrossen rätt skoj i Dirt2. 14/03 Säger inte att de är dåliga spel, de ser väl snygga ut och så. Problemet är väl snarare hur bilarna beteer sig även för att vara arkad. Spelen fungerar, men mest för att det finns så få rallyspel. 14/03 Men nej ._. Kom med ett vettigt Colin Mcrae Rally istället! 14/03
Skicka en rättelse