Det satsas mycket på allt vad rörelsekontroll och 3D heter i modern spelindustri. Peter Moore på #EA Sports menar i en intervju med Eurogamer på att det inte är något som Fifa-serien kommer ta del av än på ett tag.

- Man ska aldrig säga aldrig, men om du frågar mig just nu ifall det känns som om det finns en tydlig relevans att implementera de teknologierna i FIFA så tycker jag inte det.

Du ska inte vänta dig vare sig 3D eller rörelsestöd i #Fifa 11 åtminstone även om framtida utgåvor kanske kommer på tapeten om de känner att 3D ger något för spelupplevelsen.

- Viktigare för mig som både ett sport-fan och en sport-gamer är att det måste ge mer värde annat än att vara en gimmick. Ärligt talat, jag har sett Madden i 3D utifrån vårt vanliga spel, och det finns några coola moment när kameran närmar sig marken och när spelarna står runt omkring den och det blir en del djup. Däremot så försvinner allt det när du återgår till den vanliga kameran - och FIFA är inte annorlunda - 3D hjälper inte till eftersom kameran är så långt borta. Du förlorar djupet, så, det måste lägga till nån form av spelvärde.

Han fortsätter med att det inte är lika lätt att implementera i sportspel som exempelvis filmer eftersom man måste se mycket av fältet för att kunna spela bra. Det är helt enkelt bara "coolt" och han reflekterar över huruvida coolt är gott nog för att lägga tid och manskap på.

- 3D kom lite för sent för att påverka det här året. Men det måste också vara en användarbas med tv-apparater för att det ska vara värt det. Jag känner ingen med en 3D-TV. Det säger allt. Och hur mycket 3D-sändningar finns det just nu?

Förvänta dig ett släpp av Fifa 11 om ungefär en och en halv månad, och ett demo i mitten av september.

Skicka en rättelse