Ett nytt släppdatumsschema ifrån #Activision Blizzard sägs avslöja att pc-versionen av hett efterlängtade #Modern Warfare 2 försenats med två veckor. Medan Xbox 360- och Playstation 3-versionerna släpps som planerat den 10 november, blir det alltså att suga på den hårda karamellen för WASD-spelarna när de får vänta ända tills den 24 november för att få vara med och leka.

Det här är långtifrån första gången ett efterlängtat multiformatsspel blir försenat till pc, så vi borde kanske inte bli förvånade längre. Även spel som #Batman: Arkham Asylum, #Red Faction: Guerrilla och #Borderlands med flera har stämt in i kören. I dagsläget har ingen officiell förklaring till förseningen givits, men stalltipset torde vara att utgivaren sinkar pc-versionen för att slippa undan piratkopierarnas vassa klor.

Vi kommer naturligtvis återkomma till nyheten om det visar sig att förseningen beror på något annat. Vad tror du är anledningen till den extra väntetiden?

Uppdatering:
Enligt sajten We Play Call of Duty, som varit i kontakt med en anonym Activision-representant, har de nu fått bekräftat av denne att pc-versionen är försenad. Activision-talesmannen hävdar också att ett officiellt tillkännagivande av förseningen kommer inom kort.

Uppdatering 2:
Eftersom uppgifterna än så länge är obekräftade från officiellt håll bör nyheten tas som ett rykte. Under morgondagen lär vi få mer raka besked och då uppdaterar vi nyheten igen.

Uppdatering 3:
Activisions svenska kontor har i dag (den 7 oktober) inga uppgifter om den eventuella förseningen. De lovar att höra av sig framöver.

Tack till redmac, proddan, B-B-B-Banänäbrääken, fipp, Insomniac för detta #nyhetstips!
dom hade fan inte pröjsat för det heller om dom inte hade vart så illa tvungna. människan fungerar så. om du kan få något billigare, enklare och snabbare så hugger man på det. ska kommas ihåg att för många har de här med att tanka ner spel och dylikt... 07/10 alright. jag e som du, har spelat både Pc och konsoll i alla år, och jag är så jävla trött på att folk ska hålla på och klanka ner på varandra över vilken plattform dom använder. PC fanboys gnäller över att konsollerna gör att pc-spelen "fördummas". All... 07/10 ja, för 50 spänn är ju en förmögenhet. åker du häst och vagn också bara för att havre är billigare än bensin? 07/10 Ja det var en av mina poänger, enligt mej så krävs det mer skicklighet att spela på konsoll (om du stänger av autoaimen helt då). Den andra poängen var att det är två är helt olika kontroller och att man på så sätt rör sej på två helt olika sätt beroend... 06/10 Fan! Hoppas bara att jag hinner få spelet innan Dreamhack... Dör annars... 06/10 Som att dessa två veckor skulle sänka mängden piratkopior och öka köplusten istället? Nej IW/Activison (och andra som lyckas med sådana dumheter) - inte riktigt rätt tänkt. Detta är givet förhandsbokningsmaterial trots förseningsdumheterna. 06/10 Passar det inte herrn så bry dig inte... 06/10 Kan ev ha missat något inlägg här, men är det någon som har siffror på hur CoD4 sålt på konsoll jämfört med PC? Det är ju ganska intressant att se det om man ska kommentera angående prioriteringar av hårdvara. EDIT: Hittade dehär siffrorna, men det är... 06/10 alltså, det du säger, det innebär ju egentligen bara att det krävs mer skicklighet för att spela på konsoll. kanske var de som var din poäng, vet inte vilken sida av bajs-kastar mästerskapen du står på... 06/10 Dålig stil :( Nåja det var iaf inte två månader 06/10
Skicka en rättelse