Som vi berättat tidigare var ny information kring #id Softwares #Rage att vänta i det kommande numret av spelblaskan Game Informer och eftersom tidningen har börjat hitta ut till prenumeranter har även detaljerna läckt ut på vida webben. Vi varnar för eventuella storyminor som kan finnas i den följande texten.

Du spelar som en av överlevarna från en katastrofal asteroidkollision med jorden, den handplockade grupp människor som sattes i säkerhet i en underjordisk Ark för att kunna bygga upp samhället igen efter att faran ansågs vara över. Något oväntat händer och ni släpps ut tidigare än det var tänkt och möts av en värld som klarat sig på egen hand, många överlevde katastrofen men i det efterföljande kaoset har allt handlat om överlevnad där bara den starkaste klarar sig. Strålningen har även börjat mutera människor till aggressiva monster. Ditt första mål blir att inte bli någons lunch.

Med rätt delar och ritningar kommer du att kunna skapa föremål i spelet, såsom bestyckade vakttorn och radiostyrda bilar med sprängladdningar. Du kommer även att kunna uppgradera dina vapen, som exempel nämns kikarsikte och stabilisator till ett armborst. Olika typer av ammunition nämns också, bland annat en pil som gör att du kan kontrollera dina måltavlor innan de exploderar. Det kan säkert vara användbart då du även ska kunna smyga dig igenom uppdrag, varför man nu skulle vilja göra det.

Vad det gäller fordonskörandet är den alltifrån fredlig, uppdragen hämtas i centrala städer och alla medel är tillåtna, varför du kan utrusta din kärra med såväl vapen som bättre mekaniska delar. Dessa påverkar acceleration, upphängning och hjul men det kommer även finnas tillfälliga förbättringar utspridda på banorna, tillsammans med extra ammunition.

Vad flerspelarläget ska innehålla är inte spikat ännu men vi kan gissa att olika typer av lopp kommer att kunna köras och vi skulle bli förvånade om ett id-spel inte innehåll regelrätt deathmatch. De uppfann ju trots allt spelsättet.