Om du tycker att det på något sätt festligt att använda ett hakkors som logo när du lirar #Call of Duty: Black Ops online till Xbox 360 är det nog på sin plats att du håller emot när det kommer till att utöva den hobbyn. Stephen Tolouse på #Microsoft förklarar på sin blogg varför det inte är okay att använda swastikan, eller hakkorset, online när du spelar den hutlöst populära titeln. Stephen fick en förfrågan på sin twitter:

- Hej, jag är inte en mordisk judehatare men jag älskar verkligen swastikans design eftersom den faktiskt används av flertalet religioner, kan jag använda den som min Call of Duty: Black Ops-logga? SWASTIKOR ÄR GRYMMA!

Tolouse suckar hypotetiskt till och påpekar att det här faktiskt var en seriös förfrågan.

- Nej, självklart kan du inte det, vi bannar dig.

Följaktligen exploderade internet - som det brukar - och inte helt oväntat handlar det om huruvida det är värt att bannlysa en symbol utifrån en specifik grupps användning av nämnda symbol.

- Sannerligen, min twitterström fylldes av människor som ansåg att Xbox LIVE på liknande grunder borde bannlysa Davidsstjärnan, det kristna krosset, och seriöst, evighetssymbolen eftersom den under vissa nischade tolkningar av symbolen är lika ond som swastikan och att jag borde applicera etisk relativism på alla symboler på Xbox LIVE för att respektera alla synpunkter utifrån USA:s "First Amendment".

Stephen menar även på att bara för att spelet har en hög åldersmärkning så innebär det inte att allt har tillåtelse att presenteras. Åldersmärkningen bygger på det spelet skeppas med, inte vad spelarna bidrar med.

- Det handlar inte om politisk korrekthet, det är fundamental respekt. Om du tycker att swastikan ska omvärderas av societeter över hela jorden så tycker jag att det är hur bra som helst. Din Xbox LIVE-profil eller in-game-logga, som inte har kontexten att förklara ditt mål, är antagligen inte rätt ställe att göra det på. Och förresten, det handlar inte bara om swastikan. Det handlar om en mängd andra symboler också som jag och mitt team självklart agerar mot när vi ser dem.

Vad tycker du är okay att presentera online och håller du med om Stephens och Microsofts ställningstagande?