Det har tidigare spekulerats kring huruvida #Google ska ge sig in i spelbranschen. Flera seriösa medieaktörer och däribland välrespekterade tidskriften Forbes har bedömt det som sannolikt att Google inom kort öppnar upp ett affärsområde som spelförläggare.

Något som är desto mer sannolikt är att Google intresserar sig av "content distribution", en tjänst som synnerligen hade passat väl in i företagets övriga utbud. Vilket företag är det absolut mest framgångsrika inom just "content distribution"? Jo, det är spelutvecklaren #Valve med sitt distributionssystem Steam.

I artiklar hos biz-sajterna MCV och The Inquirer spekuleras det vilt kring att sökjätten skulle köpa Valve. Google har tidigare visat sig mer än köpstinna och Valve har öppnat för möjligheten till ett uppköp. Valves marknadschef Doug Lombardi har själv kommenterat förra månaden att han "gladeligen diskuterar ett förvärv".

Google har sedan tidigare tagit steget in i underhållningsbranschen då de lanserade tjänsten Lively, en motsvarighet till semi-framgångsrika #Second Life.

Uppdatering:
Det visar sig trots allt att det bara var ett falskt rykte. Doug Lombardi borta på Valve dementerar idag uppgifterna om att Google skulle köpa Valve.

Skicka en rättelse