Utgivaren #Eidos har bett brittiska sajter att inte publicera #Tomb Raider: Underworld-recensioner med lägre än 8 av 10 i betyg innan måndag nästa vecka. Det bekräftar företagets brittiska pr-firma för VG247 och anger som orsak att man försöker styra recensionsbetygen så att medelvärdet på samlingssajter som Metacritic blir högt i början, och därmed gör spelet mer attraktivt för köparna. Tilläggas ska att uppgiften om publiceringsönskemålet såvitt känt inte har bekräftats från andra än VG247.

För ungefär ett år sedan fick Gamespot-redaktören Jeff Gerstmann sparken strax efter att han gett Eidos-spelet #Kane & Lynch 6 av 10 i betyg. Rykten gjorde gällande att uppsägningen berodde på påtryckningar från Eidos, något som både Gamespots ledning och moderföretaget Cnet förnekar.

FZ:s recension av Tomb Raider: Underworld läser du i början av nästa vecka. Vilket är ett beslut vi fattat utan externa påtryckningar, och det har inte påverkats av betyget.

wtf? Visste inte om att Eidos ger ut betyg åt andra spel?? 23/11 Aha, där ser man. Då har jag lärt mig något nytt idag också. 23/11 fOOk Eidos!!! dom kör med ful marknadsföring!!! dom får inte popularity points för en försämrad PS3 version å ett uteblivet demo vilket gör att jag har bojkottat spelet oavsett hur bra det än är. Eidos :down: 22/11 Synd att den här nyheten inte kommer åt 90% av köparna då. De gör det jue bara just för att det troligtvis funkar. 22/11 Ubisoft är distributör/agent åt Eidos i Norden. 22/11 Jag körde det dock på 360.. det kanske är bättre på PC? antar det iså fall. För på 360 var det katastrof ibland.. Tex om man hoppade åt ett håll, så gjorde kameran automatiskt en 180 graders vändning automatiskt, så då åker man i plurret istället. sådan... 22/11 Märkligt, jag stötte inte på nått av problemen, jo hon dog en gång utan anledning, det var väll allt typ. Resten låter mer som ett problem med grafikkortet än ett bugg problem, testat med nya drivrutiner? Vad jag vet så är väll alla Tomb Raider spel rät... 22/11 jag hatar när stora företag försöker influera media på det här sättet. det är vidrigt. jag hoppas inte eidos får sålt på ett enda exemplar av spelet. fast den förhoppningen är väl redan bruten :( 22/11 Ah, då förstår jag hur du tänker. Absolut är man själv ytterst ansvarig för sina handlingar. Det-är-inte-mitt-fel-att-jag-gör-som-jag-gör-mentalitet kan lätt stå en upp i halsen. 22/11 verkligen. Jag bryr mig inte så mycket om att folk piratkopierar det jag gör - så länge som de ber om ursäkt istället för att hävda att det är deras rättighet. 22/11
Skicka en rättelse