Strävar efter miljövänligare spelproduktion, inkluderar instruktioner in-game istället.

I ett led att göra sin spelproduktion grönare väljer #EA Sports att skippa de fysiska pappersmanualerna i framtida spel. Istället kommer detaljerade instruktioner återfinnas in-game istället, skriver Kotaku.

Men sportspelstillverkarna är knappast först med tilltaget – redan förra året annonserade #Ubisoft att de slutar med tryckta manualer. De matematiska fransoserna räknade ut att "ett ton manualer i papper kräver 13 träd och energi nog att driva ett medelstort hus under ett år".

Sörjer du pappersmanualens död?

Eftersom det är EA måste man väl köpa ett Manual Pass så man får tillgång till dem också. ;P 22/03 Tyvärr är det väl så de tänker, precis som du skämtar om. Och en som spelar mycket kanske inte bryr sig så mycket, men någon mindre van blir nog lätt avskräckt om det inte finns något bra sätt att komma in i spelet på. Nu säger jag inte att manualer är... 22/03 EA Sports, det gör väl ingenting för min del. Har så lite sportspel så skillnaden blir inte så stor för min del. Däremot får de inte slopa manualerna på andra spel. Finns inget bättre än en manual i handen när man gör nummer två. Eller jo, ett PSP eller... 22/03 A.K.A. "Digital Download"... Varför då? Du har ju redan köpt spelet... Bättre att lägga manual-pengarna på pampigare marknadsföring och DRM *bitter* 22/03 Shit, alla besparingar ett företag gör, göms bakom en "grön" andledning. Men, hur som haver, så är det ju bara bra ändå. 22/03 Miljöskäl? Ja, de vill säkert få oss att tro på jultomten också. Jag kan inte komma på vilket spel jag senast köpte där manualen faktiskt gav mig någonting. På grund av detta är jag grymt besviken på speltillverkarna. Manualen berättar oftast bara vilka... 22/03 Vad gulligt, dom påstår det har med miljön och INTE pengar att göra... 22/03 Bra att de skippar dem, länge lever träden! :) 22/03 Men... vad ska jag nu läsa medan spelen installeras :O? 22/03 Eller så kostar det mindre pengar... Tror jag är en större morot än spara träd för dom. 21/03
Skicka en rättelse