Som bekant blir det inget multiplayer-stöd för Mass Effect 3. Men dörrarna inför framtida MMO med Mass Effect är vidöppna, enligt BioWare.

Det verkar inte räcka med att MMO-tolka världens mest kända fiktiva galax i #Star Wars: The Old Republic. Nu ser BioWare också över möjligheterna med att omforma sitt eget Mass Effect-universum till en upplevelse för flera spelare. Som bekant blev det inget av multiplayer-ryktena i #Mass Effect 3.

Seriens starke man, Casey Hudson, berättar att det "känns vettigt" att göra ett Mass Effect MMO.

– Vi har försökt hitta ett sätt för spelare att uppleva Mass Effect med sina vänner. Vi har inte kommit fram till hur man ska göra, så vi har inget att avslöja just nu. Men, uppenbarligen, multiplayer är något vi vill jobba mer med i framtiden. Många vill se ett MMO – det känns som ett vettigt steg för Mass Effect. En del av det du gör handlar om att rädda universumet så att du kan bo i det. Det är en bra start för vilket spel som helst. Det måste vara en värld som är värd att rädda. Mass Effect har den kvalitén, berättar Hudson i det senaste numret av Game Informer.

Tror ni att Mass Effect och MMO är en lyckad kombination?

Nej tack. Mass Effect må ändå ha ett starkt och vettig universum för en sån sak men får känslan av att det bara skulle sabba allt, precis som Blizzard gjorde med Warcraft. Idag vill jag inte ens ta med tång i något som har med Warcraft att göra. 12/04 Jag som inte ens har spelat Shadow broker än.. hur skall det gå nu? 12/04 Kan vara både ett 'NEJ!' och ett 'WOOHOO!' för min del. De flesta spel som omvandlas till MMOs blir skit, sen är det Bioware och de tycker jag om väldigt mycket. Beroende på hur SWToR blir kommer nog avgöra min åsikt en hel del. Fast att Mass Effect är... 12/04 NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( Börja inte mjölka strunt nu som alla trista spelutvecklare (eller är det kanske utgivare egentligen) måste göra nuförtiden. Bioware har sagt att det ska vara en trilogi,... 12/04 Då kommer det om tre år när man har tappat intresset. 12/04 Jag är skeptisk till MMO som spelform överhuvudtaget, speciellt då det gäller RPG eftersom det innebär att ingen historia kan bli mer än en bunt osammanhängande uppdrag (quests) och det gäller Mass Effect i synnerhet som i grund och botten är en cover-s... 12/04 Nej tack 12/04 Jag är dock väldigt glad över att dom inte slängde in någon multiplayer till Mass Effect 3. Alldeles för många spel med stor potential har, iaf enligt min åsikt, blivit mycket sämre pga att utvecklarna slängt in en halv kass multiplayer del. Så jag ser... 12/04 Helt logiskt kanske, men jag tror inte på det. Tycker inte att ME universumet är tillräckligt starkt för att kunna bära ett MMO - men kanske att det skulle kunna bli det om man genomför saker och ting på ett bra sätt iom 3:an... Nu är jag ju inte så öve... 11/04 Calle, när ska du sluta extraknäcka som modell hos Bioware? Är det inte tillräckligt bra betalt hos Fz? =) 11/04
Skicka en rättelse