Strategispelet #World in Conflict kommer inte släppas till konsoler. Malmöbaserade #Massive Entertaintment och dess nya ägare #Ubisoft är inte nöjda med kvalitén och därför har det långvariga projektet lagts ner.

Konsolversionen går under namnet #World In Conflict: Soviet Assault och var tänkt att innehålla originalspelet plus en del nytt material. Extramaterialet kommer istället släppas som en expansion till pc-versionen.

I november [n=28833 köptes Massive] av det franska företaget #Ubisoft, efter att tidigare ha samarbetat med #Vivendi. FZ ringde upp Massive för att få veta om affären påverkat nedläggningsbeslutet.

- Vi började arbetet med expansionen redan under tiden med Vivendi, säger Martin Hultberg. När Ubisoft kom in i bilden var de väldigt nöjda med pc-versionen, men konsolupplagorna höll inte måttet.

Kommer allt material från konsolversionerna finnas med?
- Vissa konsolspecifika delar kommer förstås att tas bort. Ett exempel är voice control, som inte var tänkt att vara med alls i pc-versionen. Men i övrigt är allting med, en helt ny kampanj och ett par multiplayerbanor till exempel. Vi kan inte berätta allting nu, Ubisoft kommer berätta mer i vår.

Vad var svårast under utvecklingen?
- Generellt sett är det väldigt svårt att göra strategispel till konsol. Soviet Assault utvecklas dessutom tillsammans med ett externt bolag (engelska #Swordfish Studios). Det medförde komplikationer som gjorde att spelet inte höll den kvalitet vi kräver. Men det är inte omöjligt att vi gör ett nytt försök i framtiden.

Det sägs att Soviet Assault kommer säljas över nätet. Vilka kanaler kommer ni använda?
- Spelet kommer säljas både via Steam och i vanliga butiker. Det släpps i två versioner; World in Conflict: Soviet Assault är bara själva expansionen och World in Conflict: Complete innehåller både originalet och expansionen.

Soviet Assault har varit under utveckling under lång tid. Att det inte redan släppts beror på nedbantningar hos Massives tidigare partner Vivendi. Men i mars månad ska det äntligen vara premiärdags. Originalspelet släpptes hösten 2007 och möttes av idel lovord.