Strategispelet #World in Conflict kommer inte släppas till konsoler. Malmöbaserade #Massive Entertaintment och dess nya ägare #Ubisoft är inte nöjda med kvalitén och därför har det långvariga projektet lagts ner.

Konsolversionen går under namnet #World In Conflict: Soviet Assault och var tänkt att innehålla originalspelet plus en del nytt material. Extramaterialet kommer istället släppas som en expansion till pc-versionen.

I november [n=28833 köptes Massive] av det franska företaget #Ubisoft, efter att tidigare ha samarbetat med #Vivendi. FZ ringde upp Massive för att få veta om affären påverkat nedläggningsbeslutet.

- Vi började arbetet med expansionen redan under tiden med Vivendi, säger Martin Hultberg. När Ubisoft kom in i bilden var de väldigt nöjda med pc-versionen, men konsolupplagorna höll inte måttet.

Kommer allt material från konsolversionerna finnas med?
- Vissa konsolspecifika delar kommer förstås att tas bort. Ett exempel är voice control, som inte var tänkt att vara med alls i pc-versionen. Men i övrigt är allting med, en helt ny kampanj och ett par multiplayerbanor till exempel. Vi kan inte berätta allting nu, Ubisoft kommer berätta mer i vår.

Vad var svårast under utvecklingen?
- Generellt sett är det väldigt svårt att göra strategispel till konsol. Soviet Assault utvecklas dessutom tillsammans med ett externt bolag (engelska #Swordfish Studios). Det medförde komplikationer som gjorde att spelet inte höll den kvalitet vi kräver. Men det är inte omöjligt att vi gör ett nytt försök i framtiden.

Det sägs att Soviet Assault kommer säljas över nätet. Vilka kanaler kommer ni använda?
- Spelet kommer säljas både via Steam och i vanliga butiker. Det släpps i två versioner; World in Conflict: Soviet Assault är bara själva expansionen och World in Conflict: Complete innehåller både originalet och expansionen.

Soviet Assault har varit under utveckling under lång tid. Att det inte redan släppts beror på nedbantningar hos Massives tidigare partner Vivendi. Men i mars månad ska det äntligen vara premiärdags. Originalspelet släpptes hösten 2007 och möttes av idel lovord.

Nej men att du suger på det. Du tycker det är lättare med mus och targentbord eftersom att det är det enda du vet. Kontroll äger Mus. Jag har inte spelat spel på dator på 3 år. Jag har Xbox 360 och det är allt man behöver Har iof PS3 också men den kolla... 02/02 Jag spelar Kampanjen. Kampanjen är ju sjukt bra dessutom:) Man spelar ju inte över internet precis. Om det hade kommit till konsoll då hade jag lätt kört online. Live är det bästa som finns. Lätt tillgängligt och super bra.:D 02/02 Nej vem säger det? Du? Alla spel hör hemma på konsoll 02/02 Inte Super Mario ch Zelda ;) Jag tycker det är bra att dom bara satsar på PC, det skulle kunna bli en flopp, och dom vill behålla sitt bra rykte, förståligt. 31/01 Nä..................alla spel hör hemma på PC! 31/01 OMG! Ett spel som inte släpps till Konsol! Det brukar vara tvärtom, att pc inte får spelen. 30/01 Kommer inte vara så dyrt vad jag hört, snarare runt 100-lappen. Dessutom är ju kampanjen sjukt bra! :) 30/01 Hmm det jag undrar e vem spelar WiC för kampanjen? Kan inte vara många. Så då ska man betala 400 spänn för några extra kartor o nån ny enhet kasnke tror inte det.. tycker att dom borde lägga pengarna på en uppföljare istället. Det e ju ett jävligt bra... 30/01 Måste hålla med om att både RTS och FPS gör sig bäst med mus+tgb. Men om det finns stöd för mus+tgb på konsollen så ser jag inget fel med det. Men RTS utan Mus.. HAHA jo tjena. 30/01 Det är väl en smaksak - jag tycker det är fruktansvärt roligt spel. 30/01
Skicka en rättelse