Något som är härligt med en stationär dator kontra en laptop är att man har dedikerade prylar för nästan varje sak. Du har en separat mus, tangentbord, skärm och kan utan problem byta ut dem. Även om alltihopa kan kopplas in i en laptop är det ofta bökigt och får det se ut som att du blivit inspirerad av Victor Frankenstein:s arbete med monstret. Seagate har skickat mig en produkt som enligt dem ska kunna lösa det här problemet, och det är deras “Seagate Firecuda Gaming Dock”.

En enkel låda som snabbt och enkelt förklarar vad det handlar om.

Det första jag tänkte på när jag plockade upp kartongen, tog fram produkten och började läsa lite om den var att jag inte riktigt fattade poängen. Det är en sådan där motsägelsefull situation när man fattar - men ändå inte fattar. De flesta förstår att tanken med produkten är att man ska kunna koppla in skärmar, möss, tangentbord och dylikt i dockan och sedan enkelt sätta laptopen i den. Vilket betyder att man slipper gorma med att koppla allt i sin bärbara dator och sedan ta loss och göra om processen om du vill koppla in den igen senare. Det strömlinjeformar hela processen och är ju bra för någon som har en kraftfull laptop men också vill ha desktop-upplevelsen. Problemet för min del är att jag aldrig någonsin känt att jag behövt en sådan produkt, eller har pratat med någon som velat ha en sådan lösning. Vanligtvis har folk i min närhet haft två datorer - en bärbar och en stationär. Vill man ha sina dedikerade prylar kör man den stationära och behöver man en dator man kan bära med sig blir det, föga förvånande, en laptop.

Oavsett det så var jag fast beslutsam om att ge den ett ärligt försök, det är ju ändå det vi är till för. Även om jag kanske inte har behov av produkten är ju frågan snarare om den lyckas med det den hade som mål att uppnå, och det ska jag ta reda på nu.