Många av våra läsare önskar fler tester här på FZ - allt från hårdvara, spel och tillbehör. Redaktionen testar en hel del, men ändå finns det ständigt fler intressanta tillbehör och prylar än vi hinner med. Därför lanserar vi nu FZ:s testpiloter, ett koncept som gjort succé hos vännerna Sweclockers.com och 99.se

Vad det handlar om är tester utförda av och för våra kunniga medlemmar i forumet. Insatta entusiaster får tillfälle att på egen hand testa de senaste prylarna och tillbehören. FZ-redaktionen hjälper till med administration och annat, men testpiloterna själva utformar, genomför och sammanställer testerna. Alla andra kan läsa, lära sig och kommentera.

Testpiloterna får utrymme att dela med sig av sina personliga reflektioner kring produkten, med tydlig inriktning på användarvänlighet och hur det är att använda den i vardagen. Helt enkelt synpunkter på produkten från kunniga entusiaster i vårt community.

Utmärkelse: FZ:s Testpilot Rekommenderar

Bra produkter tilldelas utmärkelsen "FZ:s testpilot rekommenderar" om den förtjänar det.

Utmärkelsen delas endast ut till prylar som testpiloten själv kan tänka sig att rekommendera till familj och vänner. Utmärkelsen tilldelas endast produkter som anses vara ett bra köp.

De första testpiloterna är rekryterade, och testprodukter på väg ut. De första testerna kommer att publiceras inom kort. Trevlig läsning, och kommentera gärna testerna och ställ frågor direkt till testpiloterna!

Frågor och svar om FZ:s testpiloter

Q: Får FZ ersättning för testpiloterna?

A: Testerna utförs helt oberoende och uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll. Produkttesterna arrangeras på uppdrag av tillverkaren. FZ tar ut en avgift från tillverkaren som ska täcka ersättning till testpiloterna, eventuella inköp, fraktavgifter, andra administrativa kostnader och intäkter för att utveckla verksamheten.

Q: Får testpiloterna ersättning?

A: Ja, alla testpiloter får ersättning från FZ för varje genomfört test.

Q: Hur väljs testpiloterna ut?

A: Alla testpiloter rekryteras av FZ:s redaktion. Testpiloterna är medlemmar som utmärkt sig i forumet, till exempel genom att visa prov på djupa kunskaper och engagemang i forumet.

Q: Kan jag bli testpilot?

A: Kanske! I nuläget är vi i en uppstartsfas men skicka en intresseanmälan till redaktionen@fz.se så är det möjligt att vi kontaktar dig i framtiden.

Q: Får testpiloterna behålla prylarna som testas?

A: Alla produkter returneras efter slutfört test. I undantagsfall kan produkter lånas ut längre perioder, till exempel som referens i framtida tester.

Q: Hur väljer ni ut vilka produkter som ska testas?

A: Produkterna väljs utifrån vilka tillverkare som är intresserade, vilka produkter som finns tillgängliga samt huruvida någon testpilot är intresserad av att testa produkten.

Q: Hur väljer ni vem som får testa en viss produkt?

A: För varje test väljs en testpilot utifrån intresse, specialkunskaper och/eller tidigare prestation.

Q: Är det FZ eller testpiloten som delar ut eventuell rekommendation?

A: Testpiloten avgör själv om en produkt ska tilldelas utmärkelsen.

Q: Vem bestämmer hur testerna ska utformas?

A: Testpiloten utformar själv testmetoden. Redaktionen på FZ finns tillgängliga för att ge goda råd och tips, men i slutändan avgör alltid testpiloten själv.

Q: Hur hanteras kontakten med tillverkarna?

A: FZ organiserar alla tester och sköter kontakten med tillverkaren. Testpiloten jobbar enbart gentemot FZ.