Typ: Test

294 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

Razer Diamondback

Att musen är spelarens bästa vän har alltid varit företaget Razers motto och slagskeppet i deras nya flotta möss är helt klart Diamondback med lika dödliga Viper i bakhasorna. Lockorden är oöverträffad prestanda, sju programmerbara knappar, lätt vikt och läcker design och frågan är helt enkelt – är den bra?

1

Razer eXactMat

Tvåsidiga musmattor där olika underlag ska passa olika sorters spelare har funnits ett par år nu, storsäljaren fUnc pryder många skrivbord och hyllas av många som ”the best a mouse can get”. Jag kan tycka att det är konstigt att marknaden för möss och musmattor är så pass uppdelad som den är, på den ena sidan tävlar företag som Logitech och Microsoft mot varandra med att utveckla de bästa mössen. På den andra sidan försöker helt andra företag få fram det bästa glidet med hjälp av en mängd olika underlag. Resultatet blir att man måste pröva sig fram till vilket underlag man själv och framförallt ens mus trivs bäst på.

0

Logitech MX1000

Min första mus var ur dagens synvinkel en ergonomisk katastrof. Den gav inget som helst stöd för handen och var därför inte speciellt skön att använda men jag kommer alltid att komma ihåg den för dess insatser mot kompisarna när det vankades deathmatch under pojkrums-LAN:en. Alla hade nämligen inte tagit till sig det där med att kombinera tangentbord och mus och var därför enkla mål för ens attacker - idag är det en självklarhet att kunna röra siktet fritt. Otaliga möss har sedan dess passerat min handflata och den senaste veckan har mitt skrivbord gästats av den nya värstingen från Logitech, lasermusen MX1000.

0

X-Ray Aqua3

När det gäller att få rätt glid under din trogna muskamrat finns det idag hundratals tillverkare och märken att välja mellan. Allt från de klassiska våtdräktsbitarna till glas- och metallstycken går att hitta där de förstnämnda ofta förknippas med 5-kronorsvarianten från ett visst möbelvaruhus. Vissa kan inte spela utan sin gamla trotjänare som lagats till oigenkännlighet medan andra måste ha den allra senaste tekniken för att vinna matchen.

0

Steel Grip

Den gamla hederliga musmattan har de senaste åren fått konkurrens som det tidigare enda självklara tillbehöret till datormössen. I takt med allt snabbare spel ställs också allt högre krav på tåliga och precisa pekdon med ergonomiskt riktiga funktioner – och således är det knappast förvånande att hårdvarubranschen hittat en ny nisch att slå mynt av. I sällskap av friktionsdämpande skidor, musmattor i glas och handskar i neopren är nu Steel Grip här – fem anspråkslösa kuddar tänkta att säkerställa ett stabilt grepp runt världens alla skrivbordsråttor. Under förhållanden tänkta att efterlikna de hårda villkor dagens datormöss ställs inför har FZ tagit ut den senaste i raden av musaccesoarer på en provtur.

0

Nokia N-Gage QD

Kombinationer gör vår vardag enklare. Vem vill inte ha en kombinerad fjärrkontroll och rakapparat, eller en kombinerad dammsugare och matberedare? I detta samhälle där handdatorer plötsligt även blir mobiltelefoner är det således kanske inte så konstigt att mobilen får extraknäcka som spelmaskin. Eller är det?

0

Corepad

Att vissa gamers är villiga att lägga hundratals kronor på en musmatta när dylika tingestar finns på IKEA för en tjugolapp ter sig för många som ett stort mysterium. Bland musmatte- fanatikerna själva råder det dock inget tvivel om anledningen. En bra musmatta anses vara skillnaden mellan vinna eller försvinna, och ett stort antal märken har dykt upp som alla tävlar om spelarnas gunst. Företaget Quality Glass gör sin entré på musmattemarknaden med Corepad, en musmatta som utlovar extrem hållbarhet, bekvämlighet och kompabilitet med i princip alla nu förekommande typer av möss. Tyvärr, som så ofta med marknadsföring, visar sig verkligheten vara en annan.

0

Steelpad S&S

Dagarna då vi lät vår datormus vila på en bit tygklätt gummi från Ikea för tio spänn är passerade, åtminstone om Steelpad får välja. Man hårdsatsar på att förse gamingvärlden med blixtsnabba musunderlag, senast med en skapelse framtagen av en av spelarsamhällets sanna giganter. Bara att tacka, betala och ta emot. Eller?

0

Creative Prodikeys DM

Creative har spanat in den växande grupp hemdatoranvändare som har dolda Max Martin-talanger - men ont om plats vid skrivbordet. Resultatet heter Creative Prodikeys DM, ett kombinerat multimediatangentbord och midiklaviatur. En smått genialisk allt-i-ettlösning för alla som tidvis byter ut Counter-Strike mot Cubase.

0

Logitech Cordless Desktop Express

Är en trådlös budgetprodukt möjlig att spela på över huvudtaget? Kan en mus som inte har något extra lulllull än sladdlöshet och två knappar verkligen ge mersmak i spel? Har Logitech skjutit sig själva i sank genom att lansera ett billigt alternativt paket utan sladdar? Vi har spanat in Cordless Desktop Express, ett budgetpaket med mus och tangentbord från företaget som annars är kända som en av de främsta gamingmusleverantörerna.

0

Victorinox Swissmemory USB

I början av en produkts livstid råder principen funktion över form. Få saker undgick väl under så lång tid att låta sig designas som våra kära datorer; det var beige lådor, fyrkantiga och uttryckslösa, som var normen under en väldigt lång tid - och historien upprepar sig, för samma trend har tydligt kunnat skådas i andra marknader (mobiltelefoner, t ex). När Victorinox och Swissbit släpper Swissmemory USB, en produkt som alldeles tydligt sätter form över funktion i en marknad full av "beige lådor", är det således inte utan att man lyfter på ögonbrynen. Särskilt inte när resultatet visar sig vara riktigt lyckat.

0

Microsoft IntelliMouse Explorer 4.0

En riktig gamer vet att datorspel ska spisas med hjälp av en mus som har sladd, så är det bara och än är inte dagen kommen då man på CPL eller dylik tävling erbjuder spelarna ett trådlöst alternativ. Logitech och Microsoft står för de två hetaste produkterna på marknaden och den här gången har vi roffat åt oss en Intellimouse Explorer 4.0 för en veckas hårda tester.

0

X-Ray Pad Thunder 8

Fler och fler aktörer har börjat inse skillnaden mellan musmatta och musmatta. Att de som spelar datorspel, eller för den sakens skull bara använder datorn väldigt regelbundet, är kräsnare i sina val av hårdvara, är numera inte en myt utan ett faktum. Vi har tagit oss en titt på en musmatta som spinner vidare på ett säljande koncept.

0

Logitech Cordless Pilot Optical Mouse

I datorns begynnelse när de flesta fortfarande såg ”de där elektroniska lådorna” som en slags upphottad skrivmaskin var det nog inte många som förstod nyttan med en mus. Men musen, råttan, styrdosan, sladdhamstern och allt vad den har kallats slog snart igenom inte bara som ett verktyg utan som en nödvändighet. Idag finns det en mus till nästan varenda dator och möjligheterna för färger och formgivning blir allt större, samtidigt som mössen bara blir mer precisa. Finns det verkligen någon målgrupp som ännu inte fått någon mus?

0

Logitech MX510

Uppdelningen i familjen MX-råtta hos Logitech är så tydlig som skillnaden mellan en kamel och ett sandkorn. Vi har den billiga budgetmusen Berra (MX300), den robusta robotmusen Rickard (MX500), den dynamiske dirigentmusen Daniel (MX700) och den flexibla finsmakarmusen Fredrik (MX900). Nu är visserligen inte mössen allihop begåvade med pojknamn, men sant är det i alla fall att Logitechs MX-serie är riktigt komplett med något för alla smaker. Vad sjutton gör man då när det är dags att hitta på något nytt?

0

Logitech Attack 3

I dagens datorsamhälle är målgruppsbredd ett viktigt begrepp. För ett decennium sedan var datoranvändare i allmänhet och gamers i synnerhet en särskild skara människor, inte sällan eldsjälar och något av pionjärer inom sin hobby. Visserligen är inte konceptet med en styrpinne något nytt, men på den tiden handlade det mer om att specialforma spelkontrollen för vad den skulle användas till. Så är inte fallet idag.

0

Zippy Slim Illuminated Keyboard

Lysande! Äntligen ett tangentbord som gör sken av sig! Reaktionerna vid tanken på att recensera ett självlysande tangentbord kom snabbt och genast började funderingar kring hur lystern skulle kunna förändra mitt liv. När tangentbordet kom blev det dock en salig blandning av besvikelse och förtjusning.

0

Hyperglide Mouse Skates

Du har precis lagt ut ett par hundringar på en musmatta som sägs ta ditt spelande till nya höjder. Belåten njuter du frukterna av ditt inköp och planerar inga ytterligare utgifter i fråga om datorpekdonets välbefinnande på ett tag. Fel! All lovlig reklamsång om mattan till trots kan glidet förbättras ytterligare - lämpligen med antifriktionstejp. Med ett till stora delar likartat utbud (olika former av glidtejp som skärs ut till lämplig form) väcker Hyperglides färdigekiperade glidpluttar nyfikenhet.

0

Antec Notebook Cooler

PC-entusiasten sätter kylare på allt nu för tiden. Tittar du in i en typisk dator av senare modell hittar du otvivelaktligen kylflänsar både här och var, flertalet försedda med stora, skrikande fläktar, vilket blivit en nödvändighet för att kyla allt varmare komponenter. Även i bärbara datorer har kylningen blivit ett mer och mer framträdande moment allt eftersom dessa små kraftpaket ökat i prestanda.

0

Revelcell

Bland musmattekonnässörer väcker vad som för lekmannen kan te sig som ett udda material inte längre nån uppståndelse. Ett par år har gått sen Icemat rönte viss uppmärksamhet med sina glasmusmattor, men detta material används numera av flertalet tillverkare. En ny skapelse av nämnda material kommer från schweiziska Revelcell, som fått ihop en intressant pjäs med rejäl storlek och högt pris.

0

Allsop GigaPad XL

Livet består av beslut. "Att vara eller inte vara" frågade sig en uppdiktad dansk prins för 400 år sen. Som gamer slipper man undan med frågeställningar med avsevärt lägre existensiell tyngd. Som hängiven spelare brukar man istället få dras med frågor av ekonomisk natur, närmare bestämt om det är värt att lägga ut det alldeles för stora antal slantar som den senaste tokdyra hårdvarumojängen betingar.

0

Logitech Dual Action Gamepad

Oavsett om du ofta lirar konsolportningar på datorn eller om du gärna kopplar in burken till teven och spelar gamla NES-spel så är en handkontroll alltid ett plus. Vi har tagit oss en titt på Logitech Dual Action Gamepad, en anspråkslös dosa som gör vad den ska.

0

Logitech Extreme 3D Pro

Att flygspel ska spelas med joystick är ingen särskild hemlighet men konsoler har i många, många år använt joystickliknande spelkontroller, inte uteslutande till spel med rymdskepp och flygplan. Tidigare har joysticken som PC-tillbehör dock varit rätt strikt förknippad med just flygning, varför enbart de något mer seriösa flygnissarna varit heta på gröten med styrpinnen, köpt den mest avancerade som sålts och gärna kompletterat med såväl pedaler som gasreglage och flera skärmar.

0

XLNT Pad

Gummi, tyg, plast, aluminium och glas - i jakten på det perfekta glidet är inget material för udda som viloplats för datormusen. XLNT Pad består av just glas och tillsammans med lågt pris ska detta friktionslåga musunderlag locka gamern till inköp. Succé att vänta?

0

EluminiX-tangentbord

Du har moddat din datorfläkt, ditt strömaggregat, din monitor, din mp3-spelare och hela serverhallen på jobbet (eller där hemma) badar i ett fluorescerande blått ljus. Men ditt tangentbord känns lika grått och trist som alltid...