Typ: Förhandstitt

959 artiklar i arkivet.

Filtrera
0

The Settlers: Heritage of Kings

För några år sedan förälskade jag mig i små, söta nybyggare. Likt myror stretade de för att vara mig till lags. Jag var deras förman, despot, härförare och beskyddare. Sedan en tid har skärmdumpar från den senaste inkarnationen visats upp. Självfallet var det med glädje och förväntan jag återigen axlade nybyggarmanteln för ett test av det kommande The Settlers: Heritage of Kings.

0

Kult: Heretic Kingdoms

Kombinationen action och rollspel har alltid varit eftertraktad, inte minst efter Diablos intåg i spelvärlden. Det isometriska perspektivet tillsammans med både action- och RPG-element i ett hopkok där febrilt klickande blev kännetecknet kom att kallas hack'n'slash. Trots en mängd bra titlar de senaste åren har Blizzards slagskepp aldrig kunnat kastas av tronen. Nu är det tyskslovakiska utvecklaren 3D Peoples tur att ge sig in i matchen med sin hack'n'slash-stänkare Kult: Heretic Kingdoms.

0

Hearts of Iron 2

Andra världskriget är kanske den mest söndermjölkade kossan i spelhistorien och spelen har ofta saknat själ och djup. Förstapersonsskjutare är nog den typ av spel som fått mest uppmärksamhet och har allt oftare blivit mer och mer likartade. Strategispel med andra världskrigstema finns det också en hel del av. RTS-genren är tyvärr precis som sin kusin, förstapersonsskjutarna, även drabbad av söndermjölkadekosjukan. Tack och lov finns det ett par extra starkt lysande stjärnor på den ibland mörka spelhimlen. Svenska Paradox Entertainment är en av dem, och med sitt strategilir Hearts of Iron fick de för några år sedan lysande kritik av pressen och hardcorestrateger världen över. Uppföljaren, med titeln Hearts of Iron 2, beräknas släppas tidigt nästa år.

0

Children of the Nile

Faraoer har alltid förundrat mig, visst måste det varit trevligt att bäras runt av sina undersåtar för att kunna beskåda sitt rike eller att kunna njuta av all den lyx som en ledare av ett storslaget folk hade. Dock glömmer man nog att folket inte hade varit så storslaget om inte faraonerna hade bränt ut sig i förtid och haft arbetstider som skulle få facket att skrika. Tilted Mill heter företaget som med Children of the Nile ger oss chansen att slinka i sandalerna och leka farao utan risken att behöva långtidssjukskriva oss på grund av utmattning.

0

GTR

Motorsport i alla dess former har alltsedan datorspelens barndom haft en given plats på spelbutikernas hyllor. Precis som med andra genrer har en del varit bra, annat risigt och ett fåtal helt fantastiska. Under Amiga-tiden var det Indianapolis 500 som först öppnade mina ögon för det här med simulatorer, ett spel som med den tidens mått bjöd på hisnande inställningsmöjligheter och oslagbar körkänsla. Läget i dag är samma som då: många bilspel, få verklighetstrogna. Men om en månad släpps GTR och realismälskarna går en ljusnande framtid till mötes.

0

D-Day

Att utvecklare gör spel som baseras på historiska händelser är absolut inget sällsynt. Men titlar som bygger på ett 60-års jubileum hör till det något mer ovanliga. Men det är nämligen precis vad Monte Cristo Games gjort. Tillsammans med Normandy Mémoire Association har de skapat spelet D-Day som släpps lagom till 60-års jubileet för de allierades landstigning vid Normandie. Monte Cristo är absolut inga nybörjare inom genren då de nyligen släppte andravärldskrigsspelet Desert Rats vs. African Corps och innan dess Platoon.

0

Eastside Hockey Manager

Efter ett antal år med det framgångsrika spelet Championship Manager var det förstås bara en tidsfråga innan Sports Interactive skulle ge sig på andra sporter. Det var med stor glädje jag tog emot beskedet om att Eastside Hockey Manager var under utveckling och eftersom jag är inbiten hockey-fantast och stort fan av Championship Manager-spelen måste väl detta ändå falla mig i smaken?

0

Thief: Deadly Shadows

En av spelsvärldens mest beryktade antihjältar – möjligtvis med undantag för Gary Coleman – måste sannolikt vara mästertjuven Garrett, som snattat, rånat och bedragit sig rakt in i alla äventyrsspelares hjärtan. Nu är han snart tillbaka med flinkare fingrar, större dyrkar och ondare mekaniskt öga än någonsin förr. FZ fick en exklusiv första titt på spelet.

0

ToCA Race Driver 2 preview

Det här med bilspel är en tvetydig historia. Förvisso ramlar nya lir ut i parti och minut, nästan alla med lovande innehållsförteckning. Dessvärre dras de flesta med irritationsmoment av olika slag, såsom halvrisig körkänsla, taffligt bilutbud eller risiga banor. När Codemasters i vår släpper ToCA Race Driver 2 har man alltså en hel del att leva upp till för att göra skrivbordsfartdårarna nöjda.