Formel 1-cirkusen har ändå sedan den första Playstation-konsolen kom haft en stark ställning i Sonys spelutbud och Playstation 3 är inget undantag. Det är Sonys egna Studio Liverpool som fått uppdraget att leverera något alldeles extra till den nya konsolen och av befintligt filmmaterial att döma ser det ut som om de kommer lyckas med bravur. Nu är det inte alltför konstigt, de har trots allt fem formel 1-spel till Playstation 2 på meritlistan, men detaljer som den fantastiska regneffekten imponerar och vi kan inte annat än se fram emot att få testa våra körkunskaper mot upp till elva förhoppningsfulla Schumacher-fans.

Av journalister har det redan döpts om till Goddess of War på grund av dess spelmeknaiska likheter med God of War, men Ninja Theorys Heavenly Sword tycks inte ha några som helst problem att stå på sina egna ben. Handlingen är visserligen inget som kommer att gå till historien: huvudrollsinnehavarinnan har bara ett par dagar på sig att hämnas på en kung och hans armé som invaderar landet. Upplagt för kompromisslöst våld alltså och om vi ska vara ärliga räcker det i de flesta väder, speciellt om det är lika vackert som Heavenly Sword. Kan det sedan bara bjuda på en gnutta av den känsla som återfinns i spelet det fått sitt smeknamn ifrån kommer det klättra rejält på vår lista.

Egentligen behövs det inte någon mer motivering än att det här är den fjärde delen i Devil May Cry-serien. Nu ska vi vara ärliga och säga att serien inte har varit klockren hela vägen igenom, del två var något av en besvikelse, men med trean var Capcom tillbaka på rätt spår och med Devil may Cry 4 tycks de bygga vidare på det fungerande konceptet. Som alltid med japanska spel kommer det att finnas de som inte gillar designen och den överdrivna spelmekaniken, men vi som gillar den har mycket att se fram emot. Att Dante bytts ut med den yngre Nero känns också det som ett steg i rätt riktning och vi är minst sagt nyfikna på vad hans demonbesatta högerarm kan användas till.