Mitt första intryck när jag packar upp maskinen ur kartongen är att den känns riktigt lyxig, den känns definitivt dyrare än både Xbox 360 och Nintendo Wii. Konsolen kommer tillsammans med en USB-kabel, en Sixaxis-kontroll, en nätverkskabel och självklart strömsladdar och andra tillbehör för att komma igång med maskinen.

Kontrollen

- Nygammalt utan darrningar

Sixaxis-kontrollen är väldigt lik handkontrollen till Playstation 2, den enda egentliga skillnaden är att den är betydligt lättare och saknar skakfunktion. Istället har Sony utrustat den med en tiltfunktion vilket innebär att den är rörelsekänslig. Dessutom har man lagt till en knapp som tar dig tillbaka till PS3-menyn, stänger av kontrollen eller alternativt systemet. Förutom detta är det mesta sig likt när det gäller just kontrollen, noterbart är dock att båda R2- och L2-knapparna har blivit betydligt mer analoga än förr, alltså att de fjädrar mer.

Mina intryck av PS3-kontrollen är, trots att vibrationerna uteblivit, väldigt positiva. Den ligger bra i händerna, den väger ingenting och rörelsekänsligheten fungerar riktigt bra, åtminstone det jag hunnit testa i Motorstorm-demot. Förhoppningsvis får vi se en kontroll med både skak- och tiltfunktion senare, det skulle definitivt vara den optimala lösningen.

Högupplöst

- Om du betalar extra

Eftersom min PS3:a är av amerikanskt ursprung så passade naturligtvis inte strömsladden som fanns med i kartongen, men lyckligtvis går det bra att använda en vanlig strömsladd som finns i din dator. Sony har, trots maskinens höga pris, valt att inte slänga med en HDMI-kabel för anslutning till HDTV-apparater, vilket är lite märkligt med tanke på att den är gjord för just HD-upplösningar.

När du för första gången startar maskinen kommer du att förundras över hur pass tyst konsolen är. Den är inte långt ifrån att vara ljudlös, förutom när den läser in skivorna då den kan ge ifrån sig svaga ljud. När konsolen väl är igång får du göra ett gäng inställningar som att ställa in tid, datum, språk och andra enkla saker, sedan är det bara att sätta igång och spela.

Om du vill spela online eller ladda hem demoversioner så går det utmärkt att göra det också. Jag hade inga som helst problem att ta mig ut på nätet med min PS3-konsol. Det var bara att fylla i namn och ett gäng andra uppgifter, sedan gjorde maskinen resten av arbetet. Extra skönt är att PS3-maskinen dessutom kan anslutas utan nätverkssladd, vilket den gjorde i mitt fall.

Ett dyrt nöje

- Att köpa eller inte köpa, det är frågan

Priset på maskinen är högt, och många frågar sig självklart om den verkligen är värd den stora summa pengar som det faktiskt handlar om. Svaret är inte enkelt. När det gäller spelutbudet så finns det egentligen ingen direkt anledning att skynda sig för att skaffa en, men framtiden ser betydligt ljusare ut med titlar som Metal Gear Solid, Gran Turismo, Devil May Cry, Killzone och många fler på gång.