Homeworld-älskare vaknade upp till en bra måndag - #Gearbox Software meddelande i helgen att de valt att gå in och stötta #Hardware: Shipbreakers och dessutom låta det bära Homeworld-namnet.

Rob Cunningham, Art Director och därmed starkt bidragande till stilen både på Homeworld och Shipbreakers, kommenterade samarbetet när det diskuterades på Polygon.

Hardware, när det kommer till kritan, var Homeworld. Det såg ut som, lät som och kändes likadant men vi ville ta stilen och upplevelsen längre. När Gearbox fick varumärket sammanföll det när vi behövde hitta en partner.

Gearbox köpte som bekant rymdstrategilicensen när #THQ gick i konkurs men parallellt har #Blackbird Interactive, som startades av ett gäng Relic-veteraner, arbetat på denna tematisk uppföljare. Det nya namnet blir Homeworld: Shipbreakers och även Randy Pitchford fick komma till tals.

Ärligt talat är det detta vi existerar för [...] Gearbox är inte i det bästa läget att utveckla en sci-fi-strategispel. Vi har blivit experter på produktion och det är där vi kan hjälpa. Jag menar, vi skeppade Duke Nukem Forever, vi byggde det inte men vi såg till att det kom ut. Det är inte mindre än ett mirakel.

Om det senare är ett hot, eller löfte, låter vi er bestämma.