David Cage har pratat med Vg247. Ämnet är förstås storspelet #Beyond: Two Souls – som ska lära folk att spel inte bara handlar om att skjuta.

– Vi vill säga till hardcore-spelarna: Ja, det finns fantastiska spel där ute, som GTA och Call of Duty, men det vi gör handlar inte om att skjuta. Det är annorlunda. Testa, om inte annat för samhällets skull, för alla spel handlar inte om våld. De handlar om många olika saker, säger Cage.

– Det finns väldigt intressanta indiespel just nu som utforskar olika reaktioner som inte har med våld att göra. De försöker göra mediet starkt. Det händer definitivt någonting i branschen just nu och vi borde uppmärksamma det. Det är intressant för tillsammans med Ellen Page och Willem Dafoe har vi kunnat öppna dörrar. Folk som aldrig förut pratat om tv-spel börjar bli intresserade. Med Beyond handlar det om att visa folk att alla spel inte är likadana, att inte alla handlar om att skjuta.

Kan Cage skapa magi med stjärnglans som får allmänheten att omvärdera spelmediet? Om lite drygt två veckor vet vi svaret.