Fallout Survival

Atombomberna faller slutligen över jorden och världen kastas in i kaos. När du flyr infernot kraschar din helikopter och du överlever mirakulöst – men var är du? Anrop på radion vittnar om att det finns överlevare i ett samhälle som heter Tsoukalia. Det är bara att börja vandra och hoppas att du hittar ett fordon längs vägen. Och ett vapen.

Ön Stratis är nämligen befolkad av militärer som föredrar att skjuta först och inte alls ställa några frågor sedan. Det gäller att hitta förnödenheter och hushålla med dessa samtidigt som man hjälper andra överlevare. Men se till att hålla dig utanför zonerna med strålning, du dör på fläcken om du beträder dem. Modden finns för både ensamma äventyrare och samarbetsvilliga överlevare.

The Raising of Charkia

Det finns för få spel med magiska raketgevär.

CSAT-styrkorna närmar sig det lilla samhället Charkia. Vi kan inte låta dem invadera. Hur löser vi problemet? Genom att spränga hela byn i luften så klart! I The Raising of Charkia beväpnas spelarna med raketgeväret RPG-42 Alamut, som tydligen besitter magiska egenskaper. Man behöver aldrig ladda om och ammunitionen tar inte slut. Magiskt smidigt.

Själva spelupplägget är multiplayer-klassisk deathmatch där alla skjuter på alla i femton minuter. Samla poäng genom att mörda dina vänner och få avdrag om du spränger dig själv i luften. Tips från coachen: det rekommenderas inte att stå inuti en byggnad och skjuta på väggen. Må bästa soldat vinna.

MGS1

Solid Snake ringde och ville ha sitt spel tillbaka!

Den här konstruktionen är betydligt mer fantasifull än vad namnet vittnar om: ett uppdrag som baseras på Playstation-klassikern #Metal Gear Solid. Man börjar i det kalla vattnet och simmar in mot land där en terminal väntar med dialog från originalspelet. Uppdraget går ut på att infiltrera en terroristbas och avgöra om de har möjlighet att avfyra kärnvapen. Som om det vore 1998 igen.

Som sig bör spelar du solo och under natten, vilket innebär att pistol med ljuddämpare och mörkerglasögon är ens bästa vänner under den sluga operationen. Modifikationen använder sig av checkpoints för att spara spelarens framsteg, och under resans gång får man skjuta ihjäl vakter, rädda gisslan och till och med slåss mot en boss. Taggad på nostalgi i nyform?


Det här var några av de bästa och mest intressanta Arma III-moddarna, men det finns tonvis med fler kreationer att upptäcka. Vet du någon mod som borde ha funnits med på den här listan? Tipsa och länka i kommentarstråden!