FZ gav sig ut i alternativa krig och fann bajamajor, svenska soldater från 80-talet och en stealth-klassiker. Det här är tio av de mest intressanta Arma III-moddarna.

#Bohemias krigssimulator #Arma III bjuder på autentiska framtidskonflikter kring de grekiska öarna Altis och Stratis. Det är en mycket angenäm upplevelse, som avspeglades i det höga betyget.

Men lika mycket som Arma III är en krigsskildring är det en verktygslåda. Flitiga spelare har självklart redan plockat fram digital spik och hammare och snickrat ihop en rad unika upplevelser. Efter idogt grävande kan FZ presentera tio av de mest intressanta modifikationerna. Så på med skyddsvästen, osäkra geväret och gör en taktisk framryckning i följande krigszoner.

Moddarna som ligger på nätet kommer i komprimerade filer, till exempel ”.rar” eller ”.zip”, som ska packas upp på rätt ställe. Kika på installationsinstruktionerna för varje mod så ska det inte vara några problem. Men glöm inte att man i vissa fall måste aktivera modifikationen i spelet. Det gör man i huvudmenyn under ”configure” och ”expansions”. En omstart krävs också. Moddarna som ligger i Steam Workshop installerar man genom att abonnera dem. Lätt som en plätt!


Dynamic Universal War System

En modifikation som dryper av ambition.

Omspelningsvärde var ledordet när användaren Kibot skapade sin ambitiösa modifikation. I den är det slumpen som avgör var såväl ens egen bas som fiendens posteringar placeras på kartan. Fast man ställer i och för sig själv in just hur mycket som ska vara slumpmässigt och hur mycket som är egenbestämt. Man kan bestämma saker som storlek på krigszonen, nivå på den artificiella intelligensen, väder och mycket annat.

När man väl befinner sig inne i modden går det hela ut på att infiltrera fienders posteringar för att få poäng som man använder för att köpa manskap, eldunderstöd och fordon. De första striderna använder enklare (och billigare) enheter, men allt eftersom konflikten eskalerar får båda sidorna allt starkare arméer till sitt förfogande. Som om inte det vore nog kan man även ägna sig åt slumpgenererade sidouppdrag, som att rädda en konvoj under beskjutning. Och allt går att uppleva i både singleplayer och multiplayer.

Föregående Nästa
Älskar ARMA-spelen,one shot one kill. 23/10 Vad jag sett är det stridsväst 2k som gäller för GMU än idag och det är den eller "oket" som man har att välja på hemma. Alla som gör utlandstjänst har tillgång till 08 och kroppskydd 12! 10/10 ber om ursäkt, var inte alls meningen att verka aggresiv utan berätta att vi hade grejerna du skrev att vi saknade. och slänger vi in stridsväst 2000 får vi kommentarer från folk som gör GMU nu om att det är fel väst. Slänger vi in Stridsväst 08 får vi... 06/10 Lugna ner dig lite grabben. Jag sa aldrig att ni gör ett dåligt jobb. Ja påpekade bara vad som saknades för att modden ska vara realistisk. Alla Svenska förband använder Stridsväst 2k och 08, förutom SOG som använder lite annat här och där. Såklart finn... 06/10 Problemet är snarare att vi har för mycket redan nu än att vi saknar grejerna... eftersom du saknar grejer som redan finns. SFP 2015 - UN (Dessa har stridsväst 2000 och AK 5 adam, speglar lite insatsen i Liberia 2004) Stridsväst 08, vet inte riktigt vil... 06/10 Svenska modden behöver srtf90!!!!! 05/10 Jaha, efter den här intressanta läsningen så var man tvungen att införskaffa ARMA3 också då, blev en rekorddyr spel-dag det här.. 05/10 Tacka vet jag SilentHeroes... 05/10 M90 urban såg jag när jag testade nu när du säger det. Avsaknaden av STRV 2k och 08 var däremot värre. :) Samt att man hade 80-talets medpack i alla tre årsperioderna och liknande. 04/10 Dessa moddar är rätt häftiga men allvarligt talat, detta spel är nog bland det mest trasiga som jag har lirat. Finns det ens någonting i spelet som fungerar 100%igt? 04/10
Skicka en rättelse