Båda konsolerna verkar bli blixtsnabba.

Sony och Microsoft har i veckan släppt tekniska specifikationer för Playstation 5 och Xbox Series X, och nästa generations konsoler börjar få lite fastare konturer.

Vi vet ännu inte vad de kommer kosta, hur spelutbuden ser ut eller hur kringtjänsterna kommer funka, men prestandamässigt verkar båda två bli duktigt kraftfulla – på lite olika sätt. Xboxen verkar vinna den råa prestandamatchen, medan hastigheten på PS5:ans SSD-lagring verkar utklassa det mesta – inklusive pc master race.

Även om många väntar med beslut om vilken av dem de ska köpa börjar känslan krypa på. Och vi undrar – känns det i dag, efter den senaste infon, som att du kommer köpa PS5 eller Xbox Series X? Berätta och motivera i kommentarerna!

Skicka en rättelse
Detta är också en stor faktor för mig. Tills PC får en 27-32" OLED-skärm med 120 Hz i 4K så kommer det alltid att finnas konsol i mitt hushåll. igår 10:19 Eftersom Xbox Game Pass numera finns till PC och att alla spel jag var sugen på kommer dit, Gears 5, Gears Tactics och Halo: Infinite m.m. så kommer jag att spela dessa på min PC med mus och tangentbord. Detta gör att valet ser ut att bli en PS5 för att... igår 10:14 Att döma av dennatråd så kommer Sony dominera konsolförsäljningen även kommande generation, över Xbox får man väl tillägg, Switch tror jag blir svårslagen. Själv är jag inte helt säker på vad jag köper, det hänger på spelen och där har vi fått se väldig... 24/03 Ps5 för min del. Jag äger en Nintendo Switch idag och är helnöjd med den men längtar tillbaks till PlayStation-kontrollerna och de lite mer grafiktunga spelen. Ps4 fiick ju magiska spel, Detroit Become Human, God of War, Spider Man, Death strandiing med... 23/03 Xbox Series X för mig, köpte en PS4 på release för att SONY var först ut den generationen pga att Microsoft prioriterade bort Sverige, men ärligt talat har den samlat damm sedan Xbox One släpptes. Jag tilltalas inte alls av de exklusiva titlarna till... 23/03 xbox, alltid xbox! 23/03 Blir bog båda. Men xbox i första hand. Always. Xbox all the way. Köpte en xbox förut och sen dess har man fastnat för det som med iphone. Skulle aldrig välja en Samsung eller liknande i första hand. Kanske som en arbetstelefon. Jag har xbox som favorit.... 23/03 Blir en PS5 för min del. Jag tycker bättre om spelen där generellt (inte för jag vet vad som släpps). 23/03 PS5. PlayStation har varit min favoritkonsol sedan 1995, och kommer nog att fortsätta vara så. Mest pga Sonys överlägsenhet vad gäller exklusiva spel, som jag antar kommer att fortsätta framöver, även om Microsoft nog bjuder på bättre exklusiviteter den... 23/03 Utan tvekan PS5. Har ju PS4 pro+En bra PC så att köpa en Xbox känns jävligt onödigt. 23/03