Efter dokumentären (som den av någon anledning kallas) "Dödligt spel" i TV4 i onsdags, har debatten rasat runtom på mer eller mindre varenda spelrelaterad nyhetswebb i Sverige - FZ inget undantag. Många som spelar, eller håller på med utveckling av spel, känner sig kränkta av dokumentären, som utmålar våldsamma datorspel som orsak till t ex Columbine-massakern.

Nu går programmets producent, Johan Åsard, ut och försvarar sig mot kritiken. Så här skriver han bland annat:

"Jag trodde att de flesta människor - spelare eller ej - skulle reagera som jag gjorde när jag tittade på och spelade en del av de här spelen (Postal 2, GTA t ex): det här här inget jag skulle vilja sätta i händerna på mina barn. Men också fundera lite på vad det är som gör de här spelen så attraktiva - och ställa sig frågan: spelar det någon roll om ett barn konsumerar eller utför virtuellt våld flera timmar om dagen under sin uppväxt?"

Emellertid kommenterar Åsard inte alls det faktum att stora delar av bildinnehållet i dokumentären bygger på sekvenser ur Postal 2 - ett spel som bojkottats av i princip alla distributörer och återförsäljare och alltså inte går att få tag i i handeln. Men jag kan nog tänka mig att det börjar trilla in en del beställningar till Postals hemsida efter "Dödligt spel"...

Debattsvar på TV4.se >>