Om runt 14 timmar drar Season of the Malignant igång i Diablo IV, men i stora delar av spelarskaran råder det ilska istället för spänning. Anledningen är patch 1.1, som introducerar en rad ändringar som inte alls har gått hem hos fansen. Mycket buffas, men mängden försämringar tycks väga tyngre bland spelarna.

Den försämrar bland annat sorcerer-klassen, trots att många ansåg att den redan var svag jämfört med de andra klasserna. De andra klasserna har dock inte undkommit nerf-klubban heller, och detta förvärras ytterligare av att vissa vapen nu har fått sämre stats.

De har även kraftigt minskat mängden extra XP man får från att besegra fiender med högre nivå än en själv. Som exempel har man fått 25 % mer XP för fiender som är tre nivåer högre än en själv, men med det nya systemet (+1,5 % per högre nivå, max 15 %) får man bara 4,5 % mer XP för samma fiende.

Spelarna har uttryckt sitt missnöje på bland annat Metacritic, där spelets användarbetyg nu ligger på 3/10. Blizzard har lyckligtvis hört kritiken och på Twitter har de meddelat att de ska hålla i en Campfire Chat nu på fredag för att prata om ändringarna.