Den första uppdateringen till Baldur's Gate 3 är släppt. Det är en bastant best som tar itu med över 1 000 buggar och andra problem, säger Larian på X (f.d. Twitter).

Patch #1 is now live for Baldur's Gate 3, addressing over 1000 bugs, glitches, and blockers.

Changeloggen innehåller fler tecken än vad Steams uppdateringsavdelning klarar av, så intresserade (som inte fruktar spoilers, för såna varnas det för) får bege sig hit. Men saker värda att nämna är åtgärder mot att saker svävar omkring i luften, karaktärer som hör/ser saker de inte borde, visuella buggar, med mera.

Det ska inte dröja särskilt länge innan nästa patch, nummer två i ordningen, släpps. Den kommer bjuda på "signifikanta prestandaförbättringar", säger utvecklarna.

Trots att det uppenbarligen fanns en del problem med spelet vid release har det charmat såväl köpare som kritiker. 96 procent av Steam-köparna har gett positivt omdöme, och det snittar skyhöga 96 av 100 på Metacritic. Vad FZ tyckte? 5 av 5.

Baldur's Gate 3 har ännu bara släppts till pc. Men den 6 september kommer det till PS5, och senare i år även till Xbox Series (men utan split-screen på Series S).