#Eidos-chefen Ian Livingstone intervjuades nyligen av Gamesindustry.biz, och han bjöd på en del citatvänligt. Bland annat sa han att detta årets andra hälft kommer att "översvämmas" av bra spel och att det krävs en ordentlig storsatsning om man ska lyckas denna höst och vinter. Mediokra titlar göre sig heller icke besvär, enligt Livingstone.

En hel del titlar har redan kommit upp på hyllorna och det är en översvämning planerad för julen, men jag tror 2009 kommer bli ihågkommet som året då man antingen lyckades rejält eller tokfloppade. Stortitlarna lär fortsätta sälja bra men många av de mindre titlarna kommer antagligen göra sina ägare besvikna. Det finns ett överflöd av produkter och på en omdömesgill marknad finns inget utrymme för medelmåttighet. Att göra ett mindre bra spel och spendera en lägre summa på marknadsföring är ett recept för katastrof.

Livingstone tror alltså att denna julen kommer framförallt storspelen i de redan etablerade serierna regera, medan mindre och smalare titlar får svårt att hävda sig i konkurrensen.

Intressant är också inlägget om att det eventuellt kan finnas en viss mättnad av nya spel på marknaden just nu. Vad tror du om detta? Är det möjligt att det släpps för mycket spel just nu, eller kan man aldrig få för mycket av det goda...?